Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Cyklar långt för Barncancerfond

Ride of Hope ska cykla från Prag-Varberg, 120 mil, för Barncancerfonden. Den 21 maj kommer Team Öst till ett cykelevent i Finspång.

Samla in. Ride of Hopes mål är att samla in 500 000 kronor till Barncancerfonden i år.

Samla in. Ride of Hopes mål är att samla in 500 000 kronor till Barncancerfonden i år.

Foto: Niclas Sandberg

FINSPÅNG2016-05-16 07:00

Lena Peth har cyklat för Barncancerfonden i många år.

– Vårt mål är att samla in 500 000 kronor i år, berättar Lena Peth.

Hon påpekar att det finns många grupper runt om i Sverige och att de på de flesta ställen är fullt i "Ride of Hope Europegrupperna".

– Men vi i Team Öst har svårt att få ihop ett lag och det beror till största delen på dålig marknadsföring. I år är vi tio personer, förra året var vi bara sex deltagare. Det känns lite konstigt eftersom det var här allt började med Gary Fleming, säger Lena.

Den 21 maj medverkar gruppen vid ett cykelevent i Finspång.

– Vi ska vara med och informera om Barncancertrampet, som genomförs 20 augusti och sälja våra armband och pins.

I sommar ska Ride of Hopeentusiasterna cykla den imponerande sträckan, 120 mil, mellan Tjeckiens huvudstad Prag och Varberg på svenska västkusten.

Helgen 10-12 juni anordnas ett cykelläger i Ljungsbro, där ett stort antal Ride of Hopecyklister kommer delta.

– Vi deltagare brinner för detta, älskar cykling och vill hjälpa de familjer, som drabbats av barncancer, konstaterar Lena Peth.

Barn såväl som vuxna kan drabbas av cancer. Varje år insjuknar cirka 300 barn i landet. För barnen innebär det många och långa sjukhusvistelser och behandlingar under kanske flera års tid.

Föreningen lyfter fram att det är värdefullt att den drabbade familjen omges av ett socialt nätverk.

Barncancerföreningar har bildats av föräldrar som själva mottagit diagnosen cancer på sitt barn.

I Sverige finns i dagsläget sex barncancerföreningar (regionala barncancerfonder) som arbetar ideellt och som tillsammans bildar Barncancerfonden/Barncancerföreningarnas Riksförbund.

Barncancerfonden centralt ger stöd till forskning, tar fram och sprider informationsmaterial och är ett samarbetsorgan för de regionala barncancerfonderna.

Föreningarnas huvuduppgift är att på olika sätt stödja drabbade familjer i den egna regionen.

Barncancerföreningen i Östra Götaland (som sedan 2014 heter Barncancerfonden Östra) bildades 1983. I regionen finns också en stiftelse, Barncancerstiftelsen som stödjer föreningens verksamhet.

Föreningen omfattar Linköping, Norrköping, Kalmar och Västervik med omnejd.

Föreningens syfte är att stödja cancersjuka barn och dess familjer, att för barnen skapa trivsamma förhållanden på sjukhusen och sprida information om barncancer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om