För det är så att Räddningstjänsten har firat tioårsjubileum i sina nuvarande lokaler längs riksväg 51 på vägen ut mot Norrköping.
– Själva jubileet firade vi redan i september i fjol, så vi är inne på vårt elfte år just nu, påpekar Peter Kindblom.
Och ni trivs alltså bra i lokalerna?
– Ja, och det blev ett enormt lyft 2006, när vi fick lämna den gamla räddningsstationen i centrala Finspång och komma ut hit till den här stationen. Vi fick ett bättre läge rent utryckningsmässigt och större lokaler för våra fordon, som också blivit större med åren.
– Och numera behöver vi ha ännu fler sorters fordon och annan utrustning för räddningsarbetet, jämfört med för tio år sedan. Dessa förstärkningar av räddningsutrustningen kräver förstås utrymme, så nu börjar vi bli alltmer trångbodda även här...
Så ni kanske önskar er en ny räddningsstation igen?
– Nej, inte en ny station, för vi trivs fortfarande mycket bra i den här nuvarande stationen som vi har. Men någon gång i framtiden, vore det önskvärt om vi kunde få en utbyggnad av den här stationen, för vi börjar som sagt växa ur de här lokalerna sakta men säkert. Och faktum är att vi redan nu känner att vi är i behov av en utbyggnad, om sanningen ska fram.
Finspångs kommun är inte ansluten till RTÖG, Räddningstjänsten Östra Götaland, där bland annat Norrköping, Linköping och Söderköping ingår.
Vad tycker du om det?
– Om vi ska ansluta oss eller inte till RTÖG, handlar om ett politiskt beslut, så det är ingenting som jag som räddningschef bestämmer.
Men ni lär väl ha samarbete med RTÖG ändå?
– Ja, absolut, säger Peter Kindblom. Om vi exempelvis skulle råka ut för en stor brand i Finspång, kan vi begära hjälp av RTÖG och närmast då räddningsstyrkan i Norrköping. Så vi har ett vissamverkanssavtal med RTÖG.
Hur ser det ut på fordonssidan just nu här i Finspång?
– Vi hade för ett par år sedan ganska dåligt på fordonsfronten i Finspång, men idag ser det riktigt bra ut. Vi har i princip uppdaterat alla våra fordon sista åren, så nu har vi en jättefin vagnpark, som vi är mycket nöjda med.
– Jag kan lägga till att vi gärna vill ha den nya utryckningsväg, direkt från stationen och upp till 51-an, som man redan skissat på. Det skulle innebära en snabbare utryckningsväg och dessutom säkrare, eftersom vi kan ha svårt vid vissa tillfällen att komma fram snabbt på den utryckningsväg vi har idag bort till Willys och uppfarten till Coop Viberga.
Hur ser det ut på personalsidan?
– Det ser mycket bra ut även här. Totalt med deltidsbrandmännen är vi 62 anställda, vilket innebär att vi har den personalstyrkan som vi ska ha.
Även på deltidssidan?
– Ja, det senaste var att vi saknade deltidspersonal i Hällestad, men här har vi ny personal på gång, som med stor sannolikhet kommer att anställas inom en snar framtid, eftersom de klarat alla våra tester.