I mitten av maj berättade Folkbladet att sju anställda, både bagare och konditorer, varslades om uppsägning när Åbergs bageri lägger ner sin verksamhet i Finspång.
Främsta anledningen till beslutet var att Coopbutikerna inte längre beställde bröd från bageriet utan valde att göra sina beställningar inom kooperationen. Viberga och Bergslagshallen var en betydande del av försäljningen.
Åbergs bageris vd Örjan Westlund påpekade innan sommaren att Åbergs konditori ska leva vidare och utvecklas.
– Men i det här läget kommer vi inte utveckla verksamheten. När bageridelen avvecklades kändes det naturligt att även lägga ut konditorierna till försäljning, säger Örjan Westlund, vd för Åbergs bageri och konditori.
Konditorierna i Finspångs centrum och på Östermalmsområdet har i dagsläget fyra anställda.
– Jag och min kollega bor i Stockholm och vi försöker hitta någon som är bättre på att driva det här vidare, säger Örjan Westlund.
Tanken från början var att hitta nya lokaler i centrum och satsa på bättre luncherbjudanden.
– Det är väldigt trångt i centrumbutiken. Det är det stora bekymret. Många kunder skulle gärna se större lokaler, säger Örjan Westlund.
Han avser att behålla bagerifastigheten och hyra ut lokalerna.
– Vi har många intressenter. Både till konditorierna och bageriebyggnaden. Det är både personer från Finspång och utifrån som hört av sig. Vi hoppas på en lösning. Det kan gå jättefort eller ta längre tid.
Läs mer i torsdagstidningen