Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

51 dagböcker lämnades in

I slutet av september uppmanades Finspångsborna att dokumentera sin vardag. 51 dagböcker lämnades in.

Dagboksinsamling. 51 dagböcker lämnades in i Finspångs kommun.

Dagboksinsamling. 51 dagböcker lämnades in i Finspångs kommun.

Foto: Titti Olovsson

FINSPÅNG2015-10-29 16:30

Det var elfte gången som en dagboksskrivarvecka anordnades i en östgötsk kommun. Målet är att väcka intresset för dagböcker som arkivmaterial och veckan är ett led i Östergötlands Arkivförbunds projekt ”Rädda dagboken”.

– Vi vill låta Finspångs kommuns invånare själva dokumentera sin vardag. Därmed skapas ett unikt forskningsmaterial som kommer att arkiveras av Finspångs kommunarkiv, sa Albin Lindqvist vid Östergötlands Arkivförbund.

51 dagböcker lämnades in till Finspångs kommun.

– Vi vill rikta ett stort tack till de klasser som läser Svenska för invandrare (SFI) på Nya Bergska Öst, årskurs 3 på Rejmyre skola och privatpersoner som har lämnat in dagböcker, säger Urban Larsson, arkivarie hos Finspångs kommun.

Dagboksveckan arrangerades av Östergötlands Arkivförbund, Finspångs föreningsarkiv och Finspångs kommun. Bland bidragen lottas tre priser ut på 2 500, 1 500 och 1 000 kronor.

– Genom dagböckerna får vi en inblick i en persons upplevelser och tankegångar. Dagböcker som källmaterial är unika och kan hjälpa oss att förstå ett större sammanhang, säger Albin Lindqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om