– Man vill ju alltid komma med något nytt varje år, berättade Lotta Källström innan allsångspremiären, så vi brukar lägga till någon ny låt som slagit igenom just den här sommaren.

– Men i år har vi istället för någon ny låt, plockat med något som slagit till väldigt mycket i sommar, nämligen ett par nya trenddanser i form av flossa och shuffla.

Så mitt i allt sjungande och spelande, bad Lotta Källström plötsligt publiken att ställa sig upp och försöka hänga med i de här trendiga sommardanserna.

Artikelbild

| Liv, 5, kom upp på scenen unde allsångskvällen i Ljusfallshammar och sjöng bland annat Idas sommarvisa, med lite assistans av Lotta Källström.

Publiken var direkt med på noterna och efter en snabbkurs av Lotta, stående på en stol som hon syntes bra, blev det först mycket flossande av publiken nere i bänkraderna och lite senare shufflande.

– Så här ska en bra allsångskväll vara, menade hon. Jag gillar inte när man bara står och messar inför publiken, utan istället vill jag försöka skapa en skön stämning tillsammans. Det är en bra allsångskväll för mig och den här gången tyckte jag att dansandet hjälpte till med det.

Till flossadansen spelade ackompanjatören Roland Engdahl sin paradlåt Buona Sera på trombon och den verkade fungera alldeles utmärkt att flossa till.

– Just Buona Sera är mycket bra låt för flossa, framhöll Lotta Källström.

Artikelbild

| 150 personer kom för att sjung allsång i Ljusfallshammars lantbruksmuseum.

Givetvis blev det mycket allsång också och bland annat fick publiken som vanligt själva önska låtar som Lotta Källström och Roland Engdahl blandade upp med sin egen repertoar.

Den här gången blev det bland annat En gång i juni, Sånt är livet och En fattig bonddräng.

Artikelbild

| Christe Eklund håller i allsångskvällarna i Ljusfallshammars lantbruksmuseum.

– Eftersom jag jobba mycket i Norge numera på Hurtigrutten-kryssningarna, har jag också lärt mig att tycka om norska sånger, berättade Lotta Källström och framförde en låt som heter "Har du fyr?", som hon själv översatt till svenska.

Ett väldigt fint inslag under kvällen var också när femåriga Liv kom upp på scenen och sjöng både Idas sommarvisa och Pippis sommarvisa.

Det här var den första av säsongens två allsångskvällar i Ljusfallshammar. Nästa kommer den 6 augusti, återigen med Lotta Källström och Roland Engdahl vid rodret.

Publiken den här kvällen uppgick till cirka 150 personer och bland annat hade tyska turister letat sig hit liksom långaväga gäster från Östra Husby och Linköping.

– Vissa åker långt för att vara med om lite allsång och det tycker vi givetvis är roligt, framhöll Lotta Källström som var i toppform den här kvällen, men så är hon ju också en mycket rutinerad underhållare numera, som vet vad publiken vill ha.