Sedan 2007 har den omtyckta Nyårsrevyn i Finspång lyst med sin frånvaro. Men på Nyårsafton gjorde den en efterlängtad comeback under titeln "Nyårsrevyn version 0.0".

Med sångnumret "Vi är tillbaks" intog hela revygänget scenen i Kulturhuset.

Det lokala var det primära i flera av sketcherna och sångerna. I "Anropsstyrd trafik" togs problemen med kommunens busstrafik upp i ett fyndigt framfört nummer av hela ensemblen.

Artikelbild

| Tobbe Jansson ålar runt på scen i det komiska numret "Slemsäcken".

Kommunalrådet Anders Härnbro var en återkommande gäst i de komiska inslagen. I "Politiker i etern" tog han hjälp av högre makter i form av den store Per-Albin.

"Jag är ett av de yngsta kommunalråden i Finspångs historia och jag behöver bli upplyst".

I Ola Palmkvists gestaltning nämndes den stora gymnasiebyggnadssatsningen, vårdcentralen och höghuset vid Majorsvillan.

"Hela mitt yrkesverksamma liv har gått ut på att inte vara tydlig. Men jag vill föreviga mitt namn i Finspångs ärorika historia. Jag tänker uppföra en staty av mig själv som är 200 meter hög".

Artikelbild

| Kungen och drottningen, alias Tobbe Jansson och Veronica Blom, i "Kungligt".

Härnbro fick även några salvor utdelade vad gäller väktarna i centrum och den klassiska musiken i kommungaraget.

Tobbe Jansson hade framträdande roller i flera av numren. I "Slemsäcken" ålade han fram på scenen i tron om att vara en mördarsnigel, som visade sig vara en daggmask. I "Kungligt" var han Kungen och hälsade till alla "kära Gullspångare", vände blad och upprepade konungens standardfraser "självfallet och mycket angenämt". I "Bara hatt" bjöd han på en nakenchock när han endast iförd en hatt mötte publiken.

Artikelbild

| Ensemblen in action.

Läs mer i torsdagstidningen