Han inleder samtalet med att beklaga att Sminkshopen slår igen. Han berömmer ägaren, Lotta Svenssons drivkraft och framåtanda.

– Hon har deltagit i de möten vi haft kring planerna att utveckla Kristallen. Nu blev ju inte satsningarna som vi tänkt oss och då har jag full förståelse för att hon tappat sugen, tillägger han

Enligt Mikael Rånes stod det mesta och föll med den stora butikskedja som man hoppats skulle etablera sig i ett nyrenoverat och utbyggt Kristallen. Men av det blev det inget.

– Frågan är om vi hade ett feltänk när vi försökte få in en stor kedja? Eller är det så att vi generellt inte hade detaljhandelsmarknaden med oss, det är ju kärvt överlag i landet, säger han.

Följden blev att inte heller den planerade ombyggnaden för de befintliga hyresgästerna, drogs igång.

– Vi var tvungna att avvakta svar från den stora kedjan och sedan blev det alltså inget av det, slår Mikael Rånes fast.

Han understryker samtidigt att Amasten absolut inte slagit sig till ro med ett konstaterande att fastigheten mer eller mindre står tom nu.

– Vi jobbar på nya idéer och målet är att fylla huset med små butiker igen. Vi för dialog med flera i Finspång men också utanför som har visat intresse för att etablera sig där. Vi har haft några visningar.

Före sommaren tror Mikael Rånes att de första butikerna flyttat in. Innan dess ska huset fräschas upp.

– Verkligen synd att inte Sminkshopen blir en del av det här, tillägger han.