Det vill säga där som lågpriskedjan Lidl just nu bygger sin andra butik i Norrköping, efter den första på Lindövägen. Någon undrade varför inte gamla Ektorps centrum fick glädje av en rondell på Skarphagsleden?
- Det är nya tider nu och på senare är har ju Ektorps centrum blivit lite förfallet, fmenar tillförordnade gatuchefen Sten-Evert Lundberg. Men nu när Lidl etablerar sig i Ektorp, tror vi det blir en uppryckning för handeln här, som gör det befogat med en ny rondell och som gör centrat mer lättillgängligt för bilisterna.

<span class="mr">Sista för i år
</span>Angående Enebyparken, som ligger bakom Eneby Centrum och Enebyskolan, är det Norrköpings sista större parkrenovering på minst ett år:
- Faktum är att vi inte fått en krona av politikerna till fortsatt renovering under 2004 av bostadsparkerna i Norrköping, utan det som sker nu i bland annat Enebyparken, är pengar från 2003, säger Ingemar Hillerström.

<span class="mr">Märkligt stopp
</span>- Och totalstoppet tycker vi är märkligt, med tanke på att behovet av parkrenoveringar i bostadsområdena i Norrköping ligger på cirka 100 miljoner och vi har försökt förklara för politikerna att uppfräschade parker inte bara är något "lyx-tjafs", utan parkgrönskan är mycket viktig miljö för invånarnas hälsa och välbefinnande.
- Då talar jag inte bara om stora parker, utan även småparker, som vi försöker renovera parallellt med de stora och bland de små är ju den nyrenoverade lilla parken i Röda stan ett bra exempel.
- Så jag hoppas och tror att vi är tydligare med våra äskanden inför 2005 och då får pengar till fortsatta parkrenoveringar i bland annat Vilbergen, Ektorp och Navestad.

<span class="mr">
Berätta vad som händer i Enebyparken? </span>
- Det är som sagt ett pilotprojekt där barnen ska kunna leka kreativt, och inte bara med gungar och redskap. Här ska de exempelvis kunna göra en båt av material från dungarna och träden och låta den segla i bäcken ner till dammen och så vidare.
- Dessutom blir det basketplan och skateboard för ungdomar och boule för de lite äldre, så nya Enebyparken ska bli en plats för alla åldrar.
Mattias Klöver från SM Entreprenad som utför jobbet i Enebyparken, säger så här:
- Vi har gjort lite grovplanering redan nu, men sätter igång med den stora renoveringen så snart tjälen går ur marken och räknar sedan med att den nyrenoverade parken står klar under våren.