Av tradition brukar Apple lansera sina nyheter under september och så även i år. Inför kvällens presentation i Kalifornien tros man nu spräcka 1 000-dollarbarriären, motsvarande nästan 10 000 kronor, för en av sina telefoner.

Det handlar då om en uppdaterad version som ska få namnet IPhone X Plus eller Max. Den tippas ha en 16,5 centimeter stor skärm som löper ut över telefonens kanter och så kallad oled-skärm, vilket ger klarare färgskala.

I USA beräknas den kosta 1 049–1 099 dollar jämfört med 999 dollar för den nuvarande IPhone X.

IPhone X spås även få ytterligare en efterträdare i form av Iphone Xs, den ska ha mindre skärm och förbättrad processor än tidigare modell.

Analytikerna är dock mest nyfikna på den tredje telefonen, IPhone 9, vars skärm ska vara mindre än övriga två och med en LCD-teknologi, vilket skulle ge en mindre prislapp.

Den tros kunna locka Apple-kunder som har tre-fyra år gamla telefoner men varit tveksamma till att byta ut sina telefoner mot nya på grund av för höga kostnader.

I övrigt spås företaget presentera en ny version av sina trådlösa hörlurar, en ny Apple-klocka med större skärm och en trådlös laddningsmatta som ska kunna ladda flera produkter samtidigt. Presentationen är tänkt att inledas klockan 19 svensk tid. (TT-Reuters)