Efter en höst av uttagningar och utslagningar återstod endast två deltagare när det på fredagskvällen var dags för final i TV4:s "Idol 2004". 26-årige Daniel Lindström och 17-årige Darin Zanyar framförde tre låtar i direktsändning innan tv-publiken fällde avgörandet till Daniel Lindströms fördel.
Daniel Lindström kunde efteråt inte peka på något särskilt vinnarknep.
- Jag vet inte, men jag måste ju nått en bred publik. Men allt jag har gjort är att göra mitt bästa och jag har sjungit från hjärtat.
Efter tävlingen väntade förstås firande.
- Jag vill bara träffa mina kompisar nu, det ska bli skitkul att fira, sa Daniel Lindström.
Tvåan Darin Zanyar var inte alltför nedslagen efteråt.
- Det känns jättebra, jag är inte alls besviken. Jag tycker att tvåa är bra och jag är jätteglad, förklarade Darin.

<span class="mr">Hemlig procentsats
</span>Runt 1,2 miljoner röster kom in under finalprogrammet. Hur stor procentandel som föll på Daniel ville inte TV4 offentliggöra.
Både finalisterna fick under finalen sjunga låtskrivaren Jörgen Elofssons låt "Coming true". Elofsson har legat bakom vinnarlåtar i exempelvis amerikanska och brittiska "Idol", låtar som senare blivit listettor.
Utöver "Coming true" sjöng finalisterna ytterligare två låtar i finalen. Daniel hade själv valt ut Jamiroquais "Virtual insanity", enligt tv-publikens val framförde han även Mauro Scoccos "Sarah".
Direkt efter finalen släpptes "Coming true" med vinnaren på internet och på onsdag ges den ut i butik. Framöver väntar även ett album med Daniel Lindström.
Skivbolaget BMG, som ger ut "Idol"-skivorna, äger under en viss tid rättigheterna även till de andra deltagarna. Det återstår dock att se om det blir någon skiva med exempelvis tvåan Darin Zanyar.
Om det blir något mer "Idol" i TV4 återstår också att se. Tittarsiffrorna har under hösten legat stadigt över en miljon och mycket talar för en fortsättning.
- Vi vore dumma om vi inte undersökte den möjligheten, för det är fantastiskt tv-underhållning vi har bjudit på. Men det börjar vi bry oss om på måndag, och det blir tidigast nästa höst eller kanske våren därpå. Den här typen av "eventunderhållning" tjänar på att ta en paus, säger Anders Knave, programchef på TV4.