Tidigare har hennes café Fika hållit hus vid det andra torget i Knäppingsborg. Men när ett önskemål om en större lokal sammanstrålade med en ledig större lokal i samma område, slog Tina till.
– Jag fick veta att den här lokalen blev ledig och frågade Castellum om det gick att byta. Och det gjorde det, säger hon.
När Folkbladet kommer på besök är det bara några timmar kvar till nyöppning. Lokalen ligger vid det första torget om man kommer från stan, här har bland annat Mimmis Visthus och Pub&Krubb huserat tidigare. Lokalen är i två plan, där en trätrappa leder upp till övervåningen utmed ena väggen. Det är det gamla hömagasinet, som man tagit bort en del av taket i.
– Det är en jättefin lokal, och större och bättre än den tidigare, säger Tina som berättar att de nu har ett ordentligt utrustat kök vilket gör att de kan baka och laga mat från grunden.
Något som inte var möjligt tidigare.
Hon hoppas att gästerna från Fika, och såklart även andra, hänger med till de nya lokalerna, där även ett nytt namn väntar: Tinas café å sånt.
– Jag villle ha en nystart, ändra inriktning, säger hon.
För förutom mer traditionella bakverk på menyn, som kakor, bullar, semlor, soppor och pajer, har Tina adderat såväl crepes som galetter. Den förstnämnda kanske många känner igen som den ihoprullade, lite sötare pannkakan gjord på vetemjöl, med någon slags röra inuti. Men galett?
– Galetter är gjorda på bovete. Det är inget spannmål utan en växt, så de är glutenfria och lite grövre än crepes. Man steker dem på galettlägg och sedan viker man ihop dem med olika fyllningar, förklarar Tina.
Hon har aldrig hört talas om att någon erbjudit galetter på café i Norrköping tidigare, så kanske är detta de första i stan?
– Det är möjligt att det är så. När jag skulle utöka sortimentet var det många som föreslog det, säger Tina.
Det finns olika fyllningar att få och Tina har även testat att göra veganska galetter.
– Jag vill att man ska komma hit och känna att det finns något för alla. Oavsett om man är vegan, vegetarian eller om man äter kött.
Till såväl crepsen som galetterna serveras en sallad. När det kommer till crepsen finns även två söta varianter att få, med bland annat nutella och vit choklad.
Tina, som tidigare arbetat om säljare och som biträdande regionchef på ett fastighetsbolag, driver sedan förra halvårsskiftet café Kuriosa och nu alltså Tinas café å sånt i Knäppingsborg. När hon gav sig in i cafébranschen visste hon inte riktigt vad hon hade att förvänta sig.
– Det har varit över förväntan. Det är så inspirerande, man skapar något och träffar kunder som oftast är glada. Och om de inte är det så vill jag göra så att de blir det, säger hon och skrattar.