– För själva Bråvalla har vi en väldigt bra kapacitet, med hög kompetens på personal som är i tjänst där ute, säger Helene Ericsson, projektledare för sjukvården på Bråvalla och till vardags sjuksköterska på akuten vid Vrinnevisjukhuset och beredskapssamordnare.
Det är tyvärr jättesvårt att ta höjd för eventuella terrordåd, säger hon. Skulle det värsta inträffa går den ordinarie katastroforganisationen, där Vrinnevisjukhuset ingår, i gång.
En akutmottagning ute på området där man tar hand om det mesta på plats är en satsning man valt att göra för att festivalen inte ska påverka Norrköpingsbornas tillgång till sjukvård vid ViN, något man också lyckats med.
Förra året tog man hand om cirka 2 000 patienter på plats ute på Bråvalla, på fyra dygn. Det handlade om allt från skavsår till benbrott och sårskador.
Det finns också ett TNE-tält på området, en tillnyktringsenhet, för dem som druckit för mycket. I snitt brukar 40 personer per dygn ligga där.
Helene Ericsson ska, liksom många andra, jobba för femte året i rad vid Bråvallafestivalen.
– Det är otroligt roligt, säger hon.
– Det är väldigt trevlig stämning. På en akutmottagning normalt är det många som är sura på en. Vad man än försöker göra är de inte nöjda med vården. Där ute är alla så tacksamma, även om de bara får ett plåster.
Också räddningstjänsten förbereder sig. Vid den övning som hölls inför Bråvalla ansvarade räddningstjänsten för ett scenario där människor blev påkörda av en drogpåverkad bilist vid en av entréerna.