I Ebersteinska gymnasiets gula hus, snett till vänster bakom Luna scenen, har Socialkontoret byggt upp ett tillfälligt kontor. Härifrån utgår deras arbete som började när campingen öppnade vid klockan tolv på onsdagen och fortsätter ända fram till festivalens slut på vid tolvtiden på söndag.
– Det är spartanskt men fullgott för det arbete vi bedriver här, säger Ann Henriksson som är verksamhetschef på socialkontoret.
Personalstyrkan utgörs av tolv anställda och de två cheferna Ann Henriksson och Anneli Englund, koordinator på utförarverksamheten, leder arbetet.
Personalen rör sig ute på fältet och är i kontakt med polis och sjukvården som finns på plats. Det huvudsakliga arbetet för socialjouren är att ta kontakt med föräldrar och anhöriga till ungdomar som råkat illa ut. I första hand de som är under 18 år.
– Ungefär 90 procent av vårt arbete kommer från sjukvårdstältet. Framförallt handlar det om minderåriga som hamnat i tillnyktrings tältet, säger Anneli Englund.
Hon poängterar ändå att det är en väldigt lugn festival.
– Sett till hur många tusen personer som är här har vi väldigt få fall. Vi brukar ha cirka tio fall per dag, men under onsdagen hade vi bara två stycken, säger Anneli.
– Det här är en väldigt trevlig festival, även när de är fulla är ungdomarna väldigt trevliga.