Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Socialjouren flyttar ut kontoret till Bråvalla

På ett stort evenemang som Bråvalla festivalen behöver man bygga som ett litet samhälle. Och det gäller inte bara mat och renhållning. Även räddningstjänsten måste fungera, därför har Socialjouren byggt upp ett kontor på plats på festivalen.

På plats. För att öka lättilgänligheten är socialkontoret på plats under hela Bråvalla festivalen. Inledningen på årets festival har varit lugn, bara två fall kom in under onsdagen.

På plats. För att öka lättilgänligheten är socialkontoret på plats under hela Bråvalla festivalen. Inledningen på årets festival har varit lugn, bara två fall kom in under onsdagen.

Foto: Jacob Larsson

Bråvalla Festival2017-06-30 07:12

I Ebersteinska gymnasiets gula hus, snett till vänster bakom Luna scenen, har Socialkontoret byggt upp ett tillfälligt kontor. Härifrån utgår deras arbete som började när campingen öppnade vid klockan tolv på onsdagen och fortsätter ända fram till festivalens slut på vid tolvtiden på söndag.

– Det är spartanskt men fullgott för det arbete vi bedriver här, säger Ann Henriksson som är verksamhetschef på socialkontoret.

Personalstyrkan utgörs av tolv anställda och de två cheferna Ann Henriksson och Anneli Englund, koordinator på utförarverksamheten, leder arbetet.

Personalen rör sig ute på fältet och är i kontakt med polis och sjukvården som finns på plats. Det huvudsakliga arbetet för socialjouren är att ta kontakt med föräldrar och anhöriga till ungdomar som råkat illa ut. I första hand de som är under 18 år.

– Ungefär 90 procent av vårt arbete kommer från sjukvårdstältet. Framförallt handlar det om minderåriga som hamnat i tillnyktrings tältet, säger Anneli Englund.

Hon poängterar ändå att det är en väldigt lugn festival.

– Sett till hur många tusen personer som är här har vi väldigt få fall. Vi brukar ha cirka tio fall per dag, men under onsdagen hade vi bara två stycken, säger Anneli.

– Det här är en väldigt trevlig festival, även när de är fulla är ungdomarna väldigt trevliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om