Fyra aktuella författare besöker på lördag Bokfestivalen på Norrköpings stadsbibliotek. Alla författarmöten har begränsat antal platser och måste förbokas.
Störst publiktryck är det inför Alex Schulmans framträdande.
– Det är sådant tryck på hans biljetter att vi måste flytta från det lilla rum vi har till entrén, där vi ställer ut lösa stolar, säger bibliotekarie Marita Hjärpe.
Det rum som annars står till förfogande tar cirka 80-90-platser. Genom att flytta Schulmans framträdande till entrén har man kunnat nästan fördubbla antalet platser.
I sin senaste bok ”Bränn alla mina brev” berättar Alex Schulman om hur hans morfar Sven Stolpe aldrig kom över att hans fru haft en kärleksaffär med Olof Lagercrantz. Schulman har tidigare skrivit om sin far, i "Skynda att älska" och sin mor i "Glöm mig".
Trots att "Bränn alla mina brev" kom i november har Stadsbiblioteket fortfarande en kö på 250 personer som väntar på att få läsa boken.
Journalisten och författaren Anna Laestadius Larsson kommer ursprungligen från Linköping. Hon debuterade 2013 med "Barnbruden", som är den första delen i en historisk trilogi om kvinnorna vid Gustav III:s hov.
2017 gav hon ut romanen "Hilma" om den svenska konstnären Hilma af Klint. I vår är hon aktuell med "Kurtisanen", en roman om skådespelerskan Beata Charlotta som också var kurtisan, spion och kunglig älskarinna.
Göran Redin, med rötter i Björsäter, är civilingenjören med passion för historia. 2013 debuterade han med "Ett fjärran krig", den första boken i Lövberga-serien.
I hans historiska romaner får man följa människorna på gården Lövberga i Björsäters socken i Östergötland under stormaktstiden på 1600-talet. I vår kommer "En ensam färd", den femte och avslutande delen i serien.
Kön, klass och sexualitet är återkommande teman hos Maria Sveland. Hon debuterade 2007 med den uppmärksammade romanen "Bitterfittan". Nya boken "Gråleken" är en klaustrofobisk relationsroman.
– Gråleken betyder bråk på gammelsvenska. Det är en relationsroman om ett ungt par med olika bakgrund. Det är lite Fröken Julie-tema.
Kvinnan kommer från en akademikerfamilj i Stockholm och mannen från ett arbetarhem i en norrländsk stad.
– Det är en spännande blandning, och aktuella författare, säger Marita Hjärpe om de inbjudna författarna.
Under lördagen kan man också fynda böcker vid bibliotekets stora bokrea.