Tog ut tusentals kronor med stulet bankkort

Mannen ska tagit sig in i parets lägenhet och stulit smycken och ett kontokort som han tog ut tusentals kronor med.

Tog ut 10 000 kronor med ett stulet bankkort.

Tog ut 10 000 kronor med ett stulet bankkort.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bedrägeri2019-10-26 16:00

Mannen åtalas för att genom att krossa ett fönster brutit sig in i ett hus tillhörande en kvinna och en man i deras bostad i Norrköping, inbrottet ska ha skett i december förra året.

Mannen ska ha tagit bland annat smycken, kontanter och elektronik till ett sammanlagt värde om minst 38 356 kr. Från bostaden stals även ett bankkort som tillhörde mannen.  

Åklagaren vill att brottet betecknas som grovt eftersom det skedde i parets gemensamma bostad.

Han åtalas även för bedrägeri eftersom han efter att ha tagit bankkortet ska ha påverkat resultatet av en automatisk informationsbehandling eller liknande process genom att olovligen använda målsägandens kort och kod.

Mannen lyckades då ta ut 10 000 kronor från en bankomat på Ingelstaområdet i Norrköping.

Han åtalas även för försök till bedrägeri eftersom han använde samma kort när han dagen därpå försökte ta ut pengar från en bankomat på Farsta torg i Stockholm, då försökte han ta ut 16500 kronor, men misslyckades.

Bankkortet var kopplat till parets gemensamma bankkonto.

Parets försäkringsbolag yrkar på skadestånd med 38356 kronor för ersättning för utbetalt försäkringsbelopp. Paret yrkar på skadestånd med 12500 kronor.

Mannen, vars ålder inte framgår av stämningsansökan eftersom han saknar fullständigt personnummer och han har inte fått något samordningsnummer tilldelat sig, nekar till brott.

Karta: Lindö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!