Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nils tvingas dementera eget mejl

Mejl med hans underskrift där han bad om tusentals kronor skickades till vänner.

Nils Sjödin har inte skickat mejl för att be bekanta om pengar, men tvingas dementera bedrägeriförsöket.

Nils Sjödin har inte skickat mejl för att be bekanta om pengar, men tvingas dementera bedrägeriförsöket.

Foto: Privat

Bedrägeri2020-03-02 19:00

Helt plötsligt skickades mejl från hans mejladress ut till bekanta, mejl där han ber om tusentals kronor för att kunna återvända till Sverige.

Nu vill Nils Sjödin dementera och varna andra.

 Det är ju lite trist eftersom det är många som får det här, så jag måste skicka ut nya mejl till dem att det inte är jag som skickat det första, säger Nils Sjödin.

I det falska mejlet står det att Nils är på resa utomlands och att hans väska med pass och kreditkort blivit stulna, men at ambassaden är villiga att låta honom flyga hem utan pass - på et villkor.

Bedragaren vil att han ska betala 18 500 kronor så att han kan ta nästa plan hem. Men det står inget angivet om hur pengarna ska betalas.

–  Det här kan ju vara en tvåvägsraket, bedragaren ser först om han får kontakt innan han går vidare med nästa steg, säger polisen Dennis Johansson, förundersökningsledare och chef på brottssamordningen i region Öst.

För Nils är det inte första gången han blir utsatt för ett liknande bedrägeri och fler bekanta har också utsatts, men han tycker ändå att det är obehagligt.

– Nu satt jag vid köksbordet med min dotter när hon fick mejlet från "mig", men det är tredje gången och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att få stopp på det.

– Blockera, polisanmäl och byt mejlkonto eftersom bedragaren kan ha tagit sig i själva programmet, säger Dennis Johansson.

För bedragaren som kanske skickar ut tusentals fejkmejl om dagen räcker det att en eller två faktiskt skickar pengar för att det ska löna sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!