Det amerikanska orkancentret NHC varnar för kraftiga regn och "potentiellt livshotande" översvämningar. NHC bedömer också att Barry sent på fredagen eller tidigt på lördagen lokal tid kommer att nå orkanstyrka.

För många Louisianabor är fortfarande den förödande orkanen Katrina år 2005 ett smärtsamt och levande minne. Katrina, som var en tropisk cyklon, är det oväder som orsakat mest förödelse i USA:s historia. Katrina nådde kategori 5, den högsta nivån. Siffrorna varierar men minst 1 200 människor omkom, främst i New Orleans som översvämmades till 75 procent.

Vattennivåerna i Mississippifloden är redan nära översvämning efter sommarens tidigare oväder och kraftiga regn längre norrut i landet. Med de skyfall som Barry spås bringa, kan floden komma att överstiga de vallar som skyddar New Orleans och dess 400 000 invånare.

Artikelbild

| Gratis sandsäckar delas ut till invånare i Chalmette, Louisiana inför stormen Barry.

I New Orleans förbereder sig butiksägare med sandsäckar och träplankor för att skydda sitt levebröd. Efter kraftiga regn i onsdags ligger redan flera stadsdelar under vatten.

"Snälla, var förberedda och var försiktiga", skriver president Trump på Twitter.

Delstaterna Mississippi och Texas riskerar också att drabbas av skyfall under stormen Barry. Det blir det första ovädret i sommar som slår mot södra USA, som årligen drabbas av hårda vindar under orkansäsongen mellan juni till november.