Nu händer det snart grejer i Smedby

När samhällsplaneringsnämnden sammaträder nästa vecka tas ärendet med ny detaljplan i Smedby upp.

Medby 6:1.

Medby 6:1.

Foto: Illustration: Grundingen

Nyheter2019-11-05 20:30

Det är på tisdag som nämnden sammanträder. En av punkterna handlar om en ny detaljplan för Smedby 6:1, Smedby idrottsplats. Här hade främst Smedby AIS sina fotbollsplaner tidigare, men efter föreningsflytten till Kungsängen, är de i dag inte i bruk. Totalt handlar det om drygt tre hektar mark. Det är främst gräsplaner. Den södra delen av området består av naturmark och berg med en höjdskillnad om cirka tolv meter jämfört med fotbollsplanerna. Ett klubbhus, en pizzeria och några tillhörande bodar finns inom området, som rivs i och med exploateringen.

Här vill kommunen möjliggöra för bygge av bostäder, en kommunal park, en skola och förskola. Vidare anläggs en gång- och cykelväg i anslutning till en ny lokalgata som sammankopplar befintliga cykeltrafikleder i området. När det gäller bebyggelsen handlar det om lägre och tätare radhus, parhus och friliggande hus i den norra delen och flerbostadshus i den södra delen tillsammans med skolområdet. Tidigare har vi rapporterat om att det planeras för 150 bostäder i flerfamiljshus samt 35 radhus, parhus och villor. Inom planområdet kommer parkmark att anläggas som även kan användas för fördröjning av dagvatten och översvämningsvatten.

Planområdets sydöstra del avsätts för skolverksamhet. Det kommunala bolaget Norrevo Fastigheter AB har för avsikt att uppföra en förskola inom detta område. Tomten är cirka 5 000 kvadratmeter stor och har god tillgång till naturlig skogsmark i direkt anslutning till skolområdet.

Så här ser de nuvarande planerna på bebyggelse på Smedby IP ut i en 3D-modell.
Så här ser de nuvarande planerna på bebyggelse på Smedby IP ut i en 3D-modell.
Karta: Smedby IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!