Egentligen var hon i Klockartorpet för att få veta mer om hur området lyckats tvätta av sig epitetet "utsatt område". Men de lokala partiföreträdarna Nicklas Lundström och Linda Snecker kunde ju inte låta bli att utnyttja det faktum att Nooshi Dadgostar växt upp här. Hon bodde på Emil Mobergs gata 113 från det att hon i stort sett var bebis till hon var sju år.
Så efter det att Kunskapens hus Marco Briones informerat om hur han jobbar för att lyfta de enskilda individer som befolkar Klockartorpet, tar en vandring vid. Uppvaktad av de två lokala partiföreträdarna, två pressekreterare, en Expressen-fotograf, en filmare från Filmfinity och Folkbladet vandrar hon iväg. Först för att hitta sitt gamla dagis numera förskolan Valthornet. Genast tar hon en bild och skickar till sin pappa med frågan: "Vilken avdelning gick jag på?" Om pappa kom ihåg förtäljer inte historien. Att sedan hitta det gamla huset tar lite längre tid.
– Ärligt talat minns jag inte mycket från den här tiden. De minnen jag har är ofta förknippade med fotografier som jag har sett, säger hon.
Men väl framme blir hon strålande glad och plötsligt finns små minnen där. Om en gräsmatta där morbror låg och solade, om trädgården bakom det bruna planket.
– Jag hoppas att de som bor här inte blir förskräckta när vi kommer så här många, säger hon.
Nooshi Dadgostar gjorde annars en heldag i Norrköping i onsdags. Det börjad på Samhall och fortsatte till Klockartorpet innan det bar av till Holmen för ett industribesök. På kvällen delade hon ut korv vid Hörsalsparken innan det blev scenframträdande och allmänt jippo i Hörsalen.
Men vi följde henne under besöket i Klockartorpet. Marco Brione är den enda heltidsanställde på Kunskapens hus som sedan hösten 2019 bedriver en bred verksamhet för att fånga upp invånares behov av meningsfull sysselsättning. Verksamhetens finansieras av Hyresbostäder (som äger fastigheten och betalar Marcos lön), Svenska kyrkan och Hyresgästföreningen. Under de snart tre år som verksamheten har funnits har stora förändringar skett i området. Föreningar och enskilda kommer gärna till huset för sina aktiviteter och Marco Birones ser till att de får den hjälp de behöver och att huset inte utnyttjas av negativa krafter. Andra faktorer finns naturligtvis också med för att området har lyfts bort från polisens lista för utsatta områden, men huset är en viktig pusselbit. Under en improviserad lunch berättar han om verksamheten.
– Det känns väldig meningsfullt hur man satsar på den enskilda människan och ger henne verktygen för att själv ta tag i sitt liv. Det går att få alla att tro på sig själva men det förutsätter att man också visar alla samma respekt. Och att politikerna satsar på alla inte bara vissa, säger Nooshi Dadgostar.
– Under mitt besök på Samhall pratade vi mer om en annan av mina hjärtefrågor: fler måste få plats i arbetslivet och där gör Samhall en insats, säger hon.
I höst är det val och besöket var naturligtvis en del i den valrörelse som redan dragit igång. Så vilken fråga tycker hon är viktigast:
– Marknadsskolan ska bort! Att alla ska ha samma möjligheter till en bra utbildning är en grundbult i vårt samhälle. Så fungerar det inte idag. Våra barn lever parallella liv under helt olika villkor. Att minska klyftorna är viktigast, säger Nooshi Dadgostar innan hon hastar vidare till Holmen.