Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Norrköping har nu ett eget njutbart bubbel

Söderköpingsparet och företagarna Anna och Harald von Koch bestämde sig för ungefär ett år sedan att ge sig in i vinbranschen.

Njutbara Norrköpings etikett är skapad av Norrköpingskonstnären David Wilhelmsson.

Njutbara Norrköpings etikett är skapad av Norrköpingskonstnären David Wilhelmsson.

Foto: Privat

Nyheter2022-09-21 10:52

Efter idog research, intensiva branschkontakter, avtal med en tysk vinagent och vinprovningar i goda vänners lag så slog paret till. I våras lanserades bubblet "Sagolika Söderköping" som sedan i somras går att köpa på Systembolaget.

– Vi har ganska länge talat om att vi vill göra något i ett gemensamt företag, något som bryter av från allt skrivande och allt bokförande som vi annars håller på med. Vinimport dök upp som en idé bland andra hos Harald. Jag var skeptisk. Men efter att vi tagit lite kontakter med folk som kunde mer än oss så slog vi till, berättade Anna von Koch för Folkbladet i samband med att "Sagolika Söderköping" släpptes ut på marknaden. 

Makarna von Koch fick smak på vinet kan man säga. Nu i september lanserar de bubblet "Njutbara Norrköping Bubbel" som finns i Systembolagets beställningssortiment. Och fler nyheter är på gång. Rödvinerna "Njutbara Norrköping Rött" och "Sagolika Söderköping Rött" kommer ut i oktober.

– Det rullar på fort nu. Gensvaret är stort och vi har fått så mycket hjälp och uppmuntran från kunder och vänner och proffs. Sommelieren Marie Rönnlöf har hjälpt oss med att välja ut rödvinerna och hon insisterade verkligen på att vi skulle lansera Njutbara Norrköping Bubbel eftersom hon tyckte det var så bra, säger Anna von Koch till Folkbladet. Hon berättar att ett antal restauranger och barer i framförallt Söderköping och Norrköping serverar deras bubbelviner till sina gäster

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!