Hon är internationellt efterlyst

En 46-årig kvinna är nu internationellt efterlyst efter att begått brott i Sverige, när polisen söker efterlysta kvinnor i europeisk kampanj.

En av de efterlysta kvinnorna har begått brott i Sverige.

En av de efterlysta kvinnorna har begått brott i Sverige.

Foto: Skärmdump

Nyheter2019-10-21 06:45

I en gemensam Europol-kampanj ”crime has no gender” vill polisen ha in tips om internationellt efterlysta kvinnor som begått brott. Svensk polis har en kvinna med på Europols lista.

Totalt medverkar 22 länder i Europol-kampanjen gällande efterlysta kvinnor. Svensk polis söker en tjeckisk kvinna som begått grova bedrägerier och grova stölder tillsammans med andra gärningsmän mot äldre personer  på olika platser i Sverige.

Kampanjen startar den 18 oktober och planeras pågå till och med den 31:a oktober.

För tips om var efterlysta personer befinner sig, ring FAST-gruppen (Fugitive active search team) som är specialiserad på att spåra personer som är internationellt efterlysta av svenska eller utländska myndigheter för lagföring eller för att avtjäna fängelsestraff.på nationella operativa avdelningen: tipstelefonen 010-563 55 40, eller skicka e-post till FAST-gruppen, fast@polisen.se.

Europol har lagt upp en ny webbsida i samband med kampanjen där de efterlysta kvinnorna först visas som tecknade figurer, som påminner om seriefigurer, eller möjligtvis som förlag på utklädningkläder på Halloween, för att sedan visas med både namn och ansikte.

Vill du se vilka fler kvinnor som är internationellt efterlysta, det är drygt 20 kvinnor som är efterlysta misstänkta för bland annat mord och rån, kan du göra det via länkadressen https://eumostwanted.eu/crimehasnogender

Karta: Europa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!