Dömd för sexbrott skyllde på mardrömmar

Han och hon var bästa vänner och skulle sova över hos en tredje vän, men han kunde inte hålla fingrarna i styr. Nu döms den då 15-åriga pojken för sexuellt ofredande.

Pojke döms för sexuellt ofredande.

Pojke döms för sexuellt ofredande.

Foto: Åsa Hanell

Nyheter2019-10-26 14:00

Det var i våras när de två tonåringarna och bästa vännerna skulle sova över hos en gemensam kompis som hon märkte att han rörde vid hennes höft och försökte vända henne, som det började, men eftersom hon inte var riktigt vaken vet hon inte säkert. Hon somnade dock om, men vaknade igen av att han kände och kände på hennes bröst under nattlinnet.

Först fattade hon inte riktigt vad som hände men kände att hans hand gled ned och in under trosan.

Då förstod hon att det var på riktigt och vände sig snabbt till andra sidan och låtsades sova, men han kittlade då henne för att se om hon verkligen sov. Efter en stund gick hon upp och väckte kompisen de sov över hos för att berätta vad som hänt.

De konfronterade killkompisen som först sa att han inte gjort något. Sedan sa han att om han hade gjort något så var det i sömnen och han i så fall behövde söka hjälp.

I förhör berättar han att han sedan barndomen haft djupa mardrömmar som känns verkliga. Den aktuella natten hade han en sån mardröm om att hans vänner blev skjutna. Om det har hänt så har han inte gjort det medvetet, det skulle han aldrig göra mot sin bästa vän.

Tingsrätten anser flickornas berättelse trovärdig och menar att den beröring som beskrivits inte är något man gör i sömnen.

Eftersom pojken bara var 15 år vid tillfället döms han till ungdomstjänst i 20 timmar. Han ska även betala skadestånd till flickan på 5000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!