Den 27-årige artisten begärs häktad för mord

På tisdagsmorgonen lämnade kammaråklagaren in häktningsframställan vid Nacka tingsrätt.

Här i studion i Klockaretorpet höll 27-åringen till, bland annat tillsammans med en annan kille som han misshandlade svårt.

Här i studion i Klockaretorpet höll 27-åringen till, bland annat tillsammans med en annan kille som han misshandlade svårt.

Foto: Michael Svensson

Nyheter2019-11-05 09:38

Den 27-åriga mannen som bott och verkat som musiker i Klockaretorpet, greps i lördags efter att polisens insatsstyrka slog till mot en lägenhet på Trädgårdsgatan, som Folkbladet var först att berätta om. Efter att ha använt chockgranater sågade de in sig med en motorsåg.

27-åringen var anhållen i sin utevaro och fördes senare under helgen till Stockholm.

Han begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord i Nacka den 11 oktober.

Kammaråklagare Tomas Malmenby yrkar på att han ska häktas med restriktioner.

Studioverksamheten som 27-åringen deltog  i Norrköping lades ner efter att kriminella påverkat verksamheten. En förklaring som också kommunen delade.

 Kommunens förklaring till att man drog sig ur projektet, och samarbetet mellan studieförbundet Vuxenskolan och Unity Yard, att det pågick kriminell verksamhet kring musikstudioverksamheten.

Mordet ska ha uppdagats den 12 oktober när en person som rastade sin hund hittade en död man i Knivsta, skjuten i huvudet. Vem den mördade är har inte bekräftats, men det ska enligt flera källor röra sig om en 26-årig bilmekaniker hemmahörande i Stockholm.

Den 27-åriga artisten gick på sitt Instagram ut med bild på två personer som han sa skulle sköta hans Instagramkonto en tid framöver. Det finns även uppgifter som tyder på att det var i en av de männens lägenhet polisen slog till och kunde gripa honom.

Artisten är tidigare dömd till fängelse för flera grova brott som misshandel och narkotikabrott.

En grov misshandel han ska vara inblandad i skedde utomhus i Klockaretorpet, då dömdes han på nytt till fängelse.

Mannen anhölls i sin utevaro redan i fredags. Fyra personer sitter sedan tidigare häktade misstänkta för delaktighet på olika sätt i brottet.

Tre av dem för medhjälp, en man är också han misstänkt för mord.

Karta: Nacka tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!