Det är många ungdomar som vill tjäna sig en hacka under sommaren, men det kan vara svårt att veta vilka rättigheter man har.
Sommarjobbare och extrajobbare hör till dem som ofta råkar illa ut på arbetsmarknaden.
Oklara arbetsförhållanden, för låga eller helt uteblivna löner, svartjobb och gratis provjobb är några exempel på svårigheter som kan drabba de som är nya på jobbet och osäkra på hur det fungerar.
För att upplysa ungdomar om vad som gäller på arbetsmarknaden anordnar LO varje år en kampanj där fackligt förtroendevalda besöker sommarjobbare på deras arbetsplatser.
– Vi åker ut och träffar sommarjobbare på plats. Det kan vara allt från jordgubbsförsäljare till folk som jobbar i butiker. Vi informerar dem om vad man ska tänka på när man sommarjobbar, vilka rättigheter man har och vad som gäller när man jobbar. Det är själva målet, säger Tobias Rydell, LO-ansvarig.
I måndags var de på plats i Kolmården med omnejd, på torsdag är de i Svärtinge och på fredag i Söderköping. Nästa torsdag är de i Norrköpings innerstad.
Totalt räknar de med att besöka omkring 50 olika arbetsplatser.
Vad är de vanligaste frågorna ni brukar få?
– Det kan vara om saker som lägstalön, vad en arbetsgivare är och vad man ska tänka på. Vi vill gärna att man ska ha arbetsgivareintyg och anställningsbevis. Att de har på pränt vilka tider de jobbar och vilken lön som gäller. Det är ganska vanligt att de inte har det.