– Titeln kanske låter lite kryptisk, säger Göran Druid, men vi döpte utställningen till detta på grund av två saker. Dels att utställningen sätts upp på uppfinnarmuseet, dels för att utställningen kommer att handla om hela Elvis karriär, ända från att han upptäcktes eller "uppfanns" 1955 och fick spela in sin första hit Heartbreak Hotel på Sun Records.

Varför då denna utställning just nu?

– En ren slump egentligen, säger Göran Druid. Jag höll ett föredrag om Elvis och bland åhörarna var en av dem som förestår uppfinnarmuseet i Norrköping. Så på skoj frågade hon vem som uppfann Elvis och då svarade jag att det kan hon få veta, om jag sätter upp en utställning på deras museum och så blir det nu.

När ska utställningen visas?

– Det blir invigning och vernissage den 8 januari och sedan är utställningen kvar månaden ut i museets lokaler på Malmgatan. Problemet är dock att jag har material för att fylla museilokalen tre gånger, så jag kommer att få ett tufft jobb att välja ut vad som ska vara med.

Och vad ska utställningen handla om?

– Som jag sa, ska det finnas med material om när Elvis "uppfanns" på 1950-talet. Men dessutom kommer utställningen att handla om Elvis hela karriär, med massor av bilder, skivor, olika prylar, autografer från Elvis alla kompmusiker och mycket annat. Men det handlar inte om någon "souvenirutställning" utan mer en dokumentär utställning om Elvis och inslag från hans fantastiska karriär.

– Dessutom tänker jag hålla ett föredrag, för att ge utställningen mer kött på benen om Elvis, säger Göran Druid. Bland annat från mina egna besök i Tupelo, där han föddes, studion Sun Records där allt började och Graceland där Elvis bodde.

Och ända fram till hans tragiska död, efter ett långvarigt och intensivt missbruk av receptbelagda tabletter som bröt ner honom?

– Ja, men många av de tabletter han tog, var ännu inte klassade som knark på den tiden och dessutom tog han hjärtmedicin i många år. Men trots den här avslutningen av hans liv, lever hans minne fortfarande starkt hos många. Ja, Aschberg skrev i Aftonbladet att Elviskulten kommer att hålla i tusen år och jag håller nog sjutton med honom.