Tack vare sina meriter i Paralympics är 48-åringen ett välkänt namn i skyttekretsar och därför var det väl egentligen inte så överraskande att just Jonas fick erbjudandet från araberna.

– De frågade mig redan i samband med Paralympics i London förra sommaren, men det var först nu i juni jag kunde åka dit. Nu svänger jag över på en långhelg – fredag till måndag – vilket passar mig bra. Det tar sex timmar att flyga direkt till Dubai, berättar Jonas, nyss hemkommen från det stenrika emiratet vid Persiska viken.

Man har bara en handfull skyttar, handplockade av klubben i Al-Aen.

– Man har de allra bästa gevären och förutsättningar som vi inte är i närheten av här hemma. Fast på andra områden är de ganska okunniga. Inte minst eftersom man har så dålig kontakt med internationella skytteförbundet. Där kan jag hjälpa till som rådgivare.

Jonas Jacobsson har helt enkelt inte tid att jobba som heltidsanställd tränare i Förenade Arabemiraten. Förutom egna karriären (han ska skjuta EM i nästa månad, samt VM 2014) finns det många andra åtaganden vid sidan om ordinarie arbetet i Norrköping.

Jonas jobbar också i den svenska olympiska kommittén sen en tid tillbaka.

– Och jobbet får inte inkräkta på mitt eget skjutande, slår han fast.

Men du kanske får en egen oljekälla som kompensation?

– Haha, inte direkt. De har gott om pengar, men är också ganska bra på att hushålla med dem. Jag gör inte det här för pengarnas skull.

Utan...?

– Det är ge och ta. Jag får en inblick i en helt annan värld, ett annat tänk. Eventuellt kommer de hit på ett träningsläger redan i höst. Vi kan även tänka oss att åka dit för att träna. Klart att det är väldigt intressant för mig att komma dit och se hur de har det.

Varmt?

– Mycket. Över 40 grader nu.

När åker du dit igen?

– Vi får se. Jag ska hjälpa dem året ut. Längre än så har vi inte snackat om.