Annars har privat läxhjälp med rutavdrag, ökat enormt i Sverige i år. Men om man inte vill eller kan betala för läxhjälpen, finns det alltså möjlighet med åtminstone gratis mattehjälp, via företaget Mattecentrum, som bland annat etablerat sig i Norrköping.

Vid torsdagens höstpremiär i källaren på Ebersteinska , blev det rena invasionen av kunskapstörstande matteelever. Totalt kom det cirka 30 elever, som togs om hand av enbart fyra frivilliga coacher.

– Oj, vilket intresse, fastslog coachen Marcus Månsson, som även var frillig mattecoach i fjol. Då minns jag att det bara kom fyra elever på premiären och då var vi också fyra coacher, men ikväll får vi verkligen ligga i för att hinna hjälpa alla.

Artikelbild

| Det blev trångt i bänkarna, vid Mattecentrums premiär för sin räknestuga i Norrköping på torsdagskvällen. Närmast är det eleven Jonathan Fäldt, till vänster, som vår hjälp av coachen Gabriel Baravdish.

Varför ställer du upp som coach helt gratis?

– Jag gillar matte och är klar med matten på Campus, så det känns som rena avkopplingen att komma hit och försöka hjälpa eleverna till rätta med sina mattefrågor.