Vasaparken förvandlades till en djurpark på onsdagen. Efter att ha passerat flera cirkusvagnar kunde man skymta flera inhägnade kameler, zebror och elefanter.

Under loppet av en timme besökte två skolor Vasaparken för att få en skymt av djuren. Många passade på att titta på djuren på nära håll. Flera nyfikna barn från Erlaskolan samlades kring de två elefanterna som slukade sitt hö. Barnen hade mobilerna i högsta hugg för att fånga dem på bild. Roland Aronsson och Ingrid Karlsson promenerade i Vasaparken under onsdagen och stannade för att titta på kamelerna.

De kommer inte att gå på cirkusen i år.

– Det är så mycket cirkus på tv, jag går inte på sådant. Det var många år sedan som jag gick på cirkus, sade Roland Aronsson.

Ingrid Karlsson tyckte att det var synd om djuren, men sa att det är svårt att avgöra om de lever under dåliga förhållanden eller inte.

– De ser ut att må bra i alla fall, sa hon.

Hon tyckte att det var extra underhållande att titta på kamelerna.

– Vad stora och fina de är. Den där ser ut att ta med sig tältet, sa Ingrid och pekade mot en av kamelerna som trängde sig in bland djuren under tälttaket.

När Ingrid Karlsson och Roland Aronsson skulle fotas var det fler som ville vara med. En av kamelerna var nyfiken på de nya åskådarna och kom fram för att nosa.

Under onsdagen var förberedelserna i full igång inför resandet av det stora cirkustältet.

– Det ser hyfsat ut just nu, sa Helena Schicht turnéledare Cirkus Maximum.

Hon har jobbat med cirkus i 16 år och har stora förhoppningar inför årets shower. Varje år byts föreställningarna och artisterna ut. Nytt för i år är det roterande dödshjulet. Det tror Helena Schicht kommer att öka spänningen bland publiken.

– Vi har även flera roliga clowner, det är faktiskt svårt att hitta, säger hon.