Dagen innan julafton la Anders Whass upp sig på operationsbordet för att bli kvitt sina ljumskproblem.

Först ikväll är 30-åringen tillbaka på riktigt allvar.

Första allsvenska matchen från start för norrköpingsgrabben blir på nationalarenan där AIK plockat 16 av sina 17 inspelade poäng.

- Jag hade ingen aning om att deras siffror var så bra hemma, säger Whass efter tisdagsträningen.

Men verkar inte märkbart nervös inför mötet med AIK:s omskrivna anfallspar Teteh och Mohamed Bangura som svarat för fem respektive tre mål.

- Jag vet ärligt talat inte så mycket om dom. Jag tror inte att jag mött dom tidigare. Vi kommer prata om AIK och vad vi ska tänka på först imorgon, säger IFK-backen.

Alltid drag
Dom gillar att gå på djupet och där är du som starkast. Det bäddar för en del tuffa dueller?

- Det gör det och det ska bli roligt. Det var ett tag sedan jag spelade på Råsunda, 2008 tror jag. Det är alltid bra drag, säger Whass med ett leende.

Förra året var en kanonsäsong för försvararen som vann Folkbladets spelarbörs och hade en given plats i Göran Bergorts lagbygge.

Första halvan av allsvenskan har varit tuffare - skadad och tredjevalet bakom Bobbie Friberg da Cruz och Anders Wikström.

- Men nu är jag hundra och känner inget av skadan. Det känns skönt att ha fått de här två inhoppen mot Häcken och Helsingborg.

Bra go i gruppen
Efter en sen kvittering på Rambersgvallen och krysset hemma mot Helsingborg så meddelar Whass att det är en bra stämning i gruppen.

- Så länge vi har ett bra go i laget, som vi har nu, kan vi ta poäng mot alla lag, säger han.

Även mot AIK på Råsunda?

- Absolut.