Den isländske centern Gunnar Heidar Thorvaldsson var den som verkade värst åtgången. Han började dagen sjuk och inte alls pigg. Men han ville ändå spela och det syntes.

- En gammal islänning vet du..., sa Thorvaldsson och flinade.

Han var inte lika leende i början av andra halvleken. Han fick rejält ont efter en duell och fick bäras med bår från mitten av Helsingborgsplanhalva och in i omklädningsrummet.

- Jag fick en smäll på framsidan av benet i slutet på första halvleken, men hade ont på baksidan. Men jag höll igång och fortsatte spela. Sen fick jag en smäll direkt i andra och högerfoten kändes helt död. Jag kunde inte stå på den och trodde det var finito för säsongen. Men nu har jag fått känseln tillbaka och kan röra på foten så det kanske bara var någon nerv, resonerade Thorvaldsson.

Han tyckte ändå att man kunde stå upp bra mot serieledaren.

- Det är inte så stor skillnad på en ligaledare och en nykomling. Jag tyckte vi vann nästan alla första- och andradueller, menade Thorvaldsson, som själv ska undersökas för säkerhets skull, men inte uteslöt spel på onsdag mot AIK.

Värre verkade det med Bobbie Friberg da Cruz som blev nästa offer strax efter Thorvaldsson. Mitt i ett HIF-anfall blev han liggande och fick ersättas.

- Jag har en hög smärttröskel, men det där gjorde ont, summerade Bobbie Friberg da Cruz.

Skadeområdet var baksida av höger lår, en magnetröntgen under måndagen ska ge besked om hur allvarligt det är.

- Hoppas det inte är något farligt. För det kommer bli några goa matcher nu framöver, den mot AIK på Råsunda är årets höjdare, menade Bobbie.

En tidigare skadad spelare som däremot höll ihop var mittbackskollegan Anders Wikström. Så bra att han var en av planens allra bästa spelare.

Av den skadade hälsenan märktes inget.

- Den är öm, men inget som hindrar mig. Det blev värre mot slutet, men de har ju sagt att det kan ta hela säsongen att bli av med det här. Men jag har fått nya övningar att göra och känner att jag blivit bättre, det är klart bättre än innan matchen mot Häcken, sa Wikström.

Nu återstår det snarare bara att se vem Wikström får som mittbackskollega på onsdag, Anders Whass eller Bobbie Friberg da Cruz.

- Vi får bara hoppas att truppen får vara frisk och att det är Janne som får avgöra vem som ska spela, inte skadeläget, sa Wikström.

Tränare Andersson tyckte andra halvlek blev lite hackig med tanke på skadorna. Men i övrigt var han nöjd.

- Vi matchade Sveriges bästa lag på ett bra sätt. Vi skyddade vårt straffområde bättre än tidigare och totalt sett var vi chansmässigt bättre, även om vi tappade bett i anfallsspelet i andra halvlek, framför allt i djupled, sa Andersson.