Sommarens sista Sports Camp-vecka lider mot sitt slut.
En av årets yngsta, men kanske mest lovande, "stjärngäst" besökte i går lägrets gymnaster: Norrköpingskillen Måns Stenberg, 16 år.

<span class="mr">Premiär
</span>- Det är första gången jag är på Sports Camp. Jag har instruerat en del småkillar i min klubb tidigare och det är kul. De vill ofta se hur olika övningar ska utföras och så.
Efter sin uppväxt i Norrköping är han sedan ett par år tillbaka Stockholmare och han tycker att han hittat rätt i storstadsmiljön.
- Vi bor utanför Stockholm så det är inte så stor skillnad egentligen. Det enda som är lite annorlunda är väl att man får ta tunnelbanan in till stan.

<span class="mr">Förundrade över dialekten
</span>En sak har hon dock burit med sig från hemstaden.
- Det är dialekten alla klagar på. De undrar varför pratar man "sådär".
Just nu är det sommarlov. Men så mycket ledighet blir det inte för landslagsgymnasten som tränar runt fem timmar varje dag.
Hur orkar man med något sådant?
- Jag vet inte. Man blir ganska trött ibland. Jag har aldrig tänkt att nu lägger jag av utan det är mer att man tänker att i dag orkar jag inte träna. Ofta kan det också vara så att man är trött innan träningen men när man väl är igång så brukar det går bra.
Tidigare i år var han med på senior-VM. Även om det mest var för att se och lära visade han att det inte är något fel på tävlingsnerverna.

<span class="mr">"Pers" på VM
</span>- Jag slog personligt rekord och det var stort att få vara med på ett VM. Det är ju bland det största som finns inom gymnastiken.
Nästa stora mål är junior-VM som avgörs våren 2008 och förberedelserna har redan börjat.
- Överhuvudtaget gäller det bara träna hårdare, sedan får man sätta upp små delmål som en hjälp på vägen.
Måns började med gymnastik vid sju års ålder, men då var det mer leken än själva idrotten som lockade.
- Det var mest för att få göra volter som jag började. Och så ville jag väl leka, springa och hoppa och så.
Nio år senare är han alltså landslagsman och en av de mest lovande talangerna i landet, men han har fortfarande mycket att lära.
- Jag måste bli jämnare. Min bästa gren är matta men jag måste bli bättre i de andra också, säger talangen som verkligen vet vilket arbete som krävs för att lyckas.
För tillfället får han dock nöja sig med att instruera och inspirera barnen på Sports Camp.