Det var hela 3 234 låtar som slogs om att få en av de 28 platserna i nästa års melodifestival. Nyligen stod det klart att låtskrivaren och producenten Johan Fjellström från Norrköping var en av de låtskrivare som fått med sina bidrag i tävlingen.
- Det är ju ganska tuff konkurrens, så det var kul att vår låt kom med. Det här var första försöket för mig, det har aldrig riktigt blivit tid att pröva förut, säger han.

<span class="mr">Kontinental eurodisco
</span>Låten "La Musica", som han skrivit tillsammans med Joakim Udd, Karl Eurén och Robert Rydholm, är en låt i kontinental eurodisco-stil och har italiensk text. Inte någon typisk schlagerlåt alltså.
- Jag tror att det var det som gjorde att den här låten stack igenom, säger han.
Johan Fjellström är inte bara låtskrivare och producent. Han är också manager för gruppen Verona som ska framföra låten. Förra sommaren lanserade han gruppen i en nytappning av en italiensk 80-talshit. Och det var efter att han och låtskrivarkollegorna hade skrivit uppföljarlåten som de kom på idén att skicka in den till melodifestivalen.
- Vi kände att det nog var en bra idé. Låten har lite kontinental sommarkänsla och vi tyckte det kunde passa. Det var kul att den kom med, men vi har inte som ambition att vår låt ska vinna. För artisterna som framför låten innebär det förstås en möjlighet att slå igenom och bli spelade mycket i radio, säger han.

<span class="mr">Blev inte antagen
</span>Johan Fjellström började intressera sig för musik under uppväxten i Norrköping.
- Jag tvingade mamma att köpa en elorgel till mig, och så började jag på orgelkurs. Men hon blev nog lite besviken, för jag tog väl inte det där på så stort allvar. Senare sökte jag till musikklass men kom inte in. De tyckte inte jag var tillräckligt musikaliskt begåvad, berättar han.
Men musik blev det ändå för Johans del. Och de där orgellektionerna satte nog trots allt sina spår.
- I 15-årsåldern började jag göra musik med hemdator och keyboard. Det var 1985. Jag ville göra musik som den lät på Tracks eller Top 10. Men i Norrköping var det nästan ingen annan som höll på med musik på det sättet. Det var bara rock och reggae som gällde. Att ägna sig åt kommersiell musik var inte riktigt fint då. Jag kunde vara DJ ibland. Det var så man fick uttrycka sig, säger han.
När Johan Fjellström var i 25-årsåldern bestämde han sig för att flytta till Stockholm. Där började han med att producera reklamfilm, men efter bara ett par år lyckades han få kontrakt med världens största musikförlag, Universal. Och sedan dess har han kunnat försörja sig på musikproduktion. Han har producerat artister som Bosson, Victoria Silvstedt. Miio och West End Girls.
- Det har rullat på. Och det är kul att det går att försörja sig på musik, det är det inte så många som kan göra det i dag, säger han.

<span class="mr">Mycket att förbereda
</span>För Johan Fjellström har det varit bråda tider sedan det blev klart att låten "La Musica" skulle få en plats i melodifestivalen.
- Det är så mycket som ska förberedas. Koreografi, danskläder, uppträdande, skivbolag... men två av världens största bolag har redan visat intresse för att skriva på med den här gruppen, berättar han.
Den 3 februari nästa år startar Melodifestivalen med en deltävling i Jönköping. Andra orter som får stå värd för festivalen är Göteborg, Örnsköldsvik, Gävle, Nyköping och Stockholm. Vilken av deltävlingarna som låten "La Musica" deltar i är inte bestämt. Men klart är att några av konkurrenterna i startfältet heter Nanne Grönvall, Regina Lund och Andreas Johnsson.
Den svenska finalen äger rum i Globen den 10 mars.