Ni har läst om sannsagan i Folkbladet tidigare. Armando, bosnier från börden men en av många talanger som fostrats i klubben, fick en inbjudan att börja träna med den tyska storklubben. Efter två besök, där det första gången handlade om ungdomslaget, har tyskarna sett en framtida försvarsspelare i Sylvia-killen och nu bestämt sig att skriva kontrakt med honom.
- Om det blir ett två- eller treårskontrakt är ännu inte riktigt klart, säger agenten Miro Jaganjac.
Armando har ett år kvar på sina gymnasiestudier, men räknar med att kunna slutföra dessa på distans.
- Vi har hela tiden fört en dialog med Sylvia och hans skola. Det är viktigt att Armando får slutföra sina studier också.
Enligt Miro Jaganjac har Hansa Rostock i stort sett accepterat de ekonomiska krav som Sylvia ställt. Det är framförallt tränaren Frans Pageldorf som vill genomföra köpet.
- Hansa Rostock satsar hårt på att komma tillbaka till förstaligan. Har bl a värvat Stefan Beinlich, 33-årig tysk landslagsman från Hamburger SV, berättar Miro vidare.

<span class="mr">Inga svenskar
</span>Några andra svenskar, än Armando, ser det inte ut att bli i Hansa till hösten. Magnus Arfvidsson flyttar hem till Halmstad och Rade Prica flyttar till Danmark. Ett tag var det ju hela sex svenskar hos den tyska klubben. Fast då spelade man i 1 Bundesliga. I vår blev man tia i 2 Bundesliga.
Sylvia verkar inte lägga några hinder i vägen för en affär.
- Vi gav agenten och Armando tidigt ett besked om vad han skulle kosta. Så jag hoppas de accepterar den summan, som är klart rimlig, säger Sylvias sportchef Stefan Hellberg som annars vill avvakta ett styrelsemöte innan man ger definitivt klartecken.
- Vi vill ju naturligtvis ha in klausuler angående framtida försäljningar osv, säger Stefan som också vet hur hett Armando brinner för en fotbollskarriär i utlandet.
- Vi har inga planer på att stoppa hans vilja.
Numera existerar det väldigt lite övergångspengar inom den internationella fotbollen. I stället har dessa ersatts med s k utbildningspengar för spelare under 23 år. Det är tack vare att Armando står under kontrakt och att han är under 23 år som Sylvia kan kräva pengar.
- Men skulle man gå strikt efter utbildningspengarna så skulle nog Armando hamna på över en miljon kr. Och några sådana summor är det inte tala om här, slutar Stefan Hellberg.