Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ta elevernas frågor på allvar

Norrköping2009-05-20 03:00
Detta är en ledare. Folkbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.
Nästa onsdag samlas Finspångs fullmäktige i Bergska skolans aula. Mötet inleds med "Ungdomens allmänna frågestund". Elever från Bergska skolan har skrivit ihop tio frågor som de vill diskutera med de valda politikerna. Ledare
Frågorna spänner över ett stort fält.I den första frågan konstaterar eleverna att den globala ekonomiska krisen har drabbat Finspång. "Vi är medvetna om att kraftiga åtstramningar krävs i hela kommunens budget", skriver ungdomarna. De vill veta politikernas uppfattningar om hur "ungdomar kommer att drabbas av denna kris i Finspång?" Bergska skolan erbjuder sina elever fri körkortsutbildning. I en av frågorna undrar eleverna om detta är rätt använda pengar; "det ser ut som om körkortsutbildningar är viktigare för att locka hit elever än vad det är att ge en kvalitativ god utbildning." Fråga nummer åtta är kort och rak: "Vad görs för att förbättra skolmaten?" Eleverna förefaller inte att vara så förtjusta i politikernas planer på ett Finspong College - en satsning på arbetslivsnära och tekniktäta profilutbildningar i samverkan mellan Bergska skolan och Curt Nicolingymnasiet. De skriver "Varför inte satsa pengarna på renovering av de lokaler vi redan har?" Eleverna anser också att buss 41 borde ha en hållplats vid Bergska skolan. I den tionde och sista frågan är eleverna kritiska till att kommunens säger upp personal inom "svaga" områden som skola och äldrevård. "Varför inte bara låta varje person i Finspång betala en procent mer i skatt?" Det kan bli ett intressant möte mellan elever och politiker. Viktigast av allt är att de förtroendevalda tar elevernas frågor på allvar. Gymnasieelever är unga vuxna personer som med all rätt är allergiska mot låtsasdemokrati.
Läs mer om