I går bjöd Kerstin Hildebrand (V), Lars Stjernkvist (S) och Stefan Arrelid (MP) in till ännu en pressträff om var och hur den kommunala maten ska tillagas i framtiden.
Jag gick dit.
Politikerna är nu inne på sjunde året av utredande och beslutsfattande om mattillagningen för gamla, sjuka och skolelever. Grytan är ännu inte färdig att tas från spisen.
Tidigare beslut om produktion av kyld mat i ett nytt kök på Ingelsta, dras nu tillbaka.
Den rödgröna majoriteten vill i stället utreda om det är möjligt att till rimliga kostnader i stället bygga ut och modernisera en del av de kök som redan finns i kommunal drift.
Vi byter spår, sa Lars Stjernkvist på mötet i går. Orsaken till spårbytet är uppenbar. Den borgerliga oppositionen har varit duktiga på att suga upp missnöje mot den nya "matfabriken" på Ingelsta.
Stjernkvist inser faran med att servera oppositionen en valfråga på silverfat. De borgerliga har samlat in drygt 6000 namn mot matfabriken och för en opinionsundersökning i matfrågan. De rödgröna går oppositionen till mötes på båda punkterna.
Oppositionsledaren Jörgen Rundgren (M) ger sig dock inte. I gör bjöd han in till en "framtidskonferens" om maten i Norrköping. Han har ett ouppfyllt krav kvar på sin lista. Rundgren vill att lokala krögare ska få chansen att sluta avtal om matleveranser till hemtjänsten. Det avfärdade Kerstin Hildebrand på pressträffen i rådhuset i går.
Hon skulle tjäna på att vara något mindre kategorisk i sina utsagor. Det kanske visar sig passa alldeles utmärkt med någon eller några lokala leverantörer för några delar av hemtjänsten eller omsorgen. Jag skulle inte bli förvånad om Hildebrand får ändra sig även på denna punkt.
De rödgröna gör annars helt rätt. Finns inga anledningar till prestige eller politiska låsningar i den här frågan.
Långkoket puttrar på. Slutresultatet blir kanske inte magiskt. Förhoppningsvis blir det dock ett smakfullt slut på den politiska gastronomin i Norrköping.