Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Eriksson - Vilken karl!

Vänsterpartiets Lars Ohly är bra i debatter. Det bevisades återigen i gårdagens partiledardebatt i Sveriges Television. Men frågan är om inte Peter Eriksson (MP) var ännu vassare i går kväll. Vad har hänt med karl’n?

Partiledarna för den rödgröna oppositionen Peter Eriksson (MP), Mona Sahlin (S), och (Lars Ohly (V) i söndagskvällens partiledardebatt i SVT:s Agenda.Foto: Maja Suslin/Scanpix

Partiledarna för den rödgröna oppositionen Peter Eriksson (MP), Mona Sahlin (S), och (Lars Ohly (V) i söndagskvällens partiledardebatt i SVT:s Agenda.Foto: Maja Suslin/Scanpix

Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX /

Norrköping2010-02-01 03:00
Detta är en ledare. Folkbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.
I går såg han inte bara ut som en ung Josckka Fischer; världens mest kända gröna politiker. Peter Eriksson flummade ut i skoldebatten men i övrigt lät han som en boren regeringsman. Valet i höst är viktigare än på mycket länge. Vinner de borgerliga så etablerar de sig som ett trovärdigt regeringsalternativ. Vinner Socialdemokraterna med hjälp av V och MP så trycks borgerligheten tillbaks till sin traditionella parentesroll i svensk politik. n n Folkpartiets Jan Björklund är alliansens debattess. Han är vass, provokativ och tydlig. I partiledardebatten i går kväll tog han befälet i kärnkraftsdebatten. Där har den rödgröna sidan en svaghet. Jag sympatiserar med de rödgrönas vilja att få fram flera förnyelsebara energikällor. Men verkligheten är alltid verkligheten. Skatter upp eller ner var en stor fråga i partiledarnas debatt. Viktiga frågor; inget snack om den saken. Men väljarna förefaller att ha dåligt hum om hur skatterna påverkar dem själva. I diverse opinionsundersökningar säger sig ungefär hälften av medborgarna inte ha en aning om regeringens jobbskatteavdrag. Av bl a den orsaken kommer nog inte skatterna att bli en huvudfråga i valrörelsen. Ett faktum som gynnar oppositionen. De båda statsministerkandidaterna Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin intog tillbakadragna positioner i går kväll. De lät sina respektive småpartier ta stor plats. När Sahlin och Reinfeldt väl yttrade sig så gjorde de det oftast med auktoritet. Mona Sahlin talade starkt om gränslandet mellan föräldraskap och politik när det gäller svenska trupper i Afghanistan. Fredrik Reinfeldt gjorde ett starkt och stabilt inlägg om jämställdhet och fundamentalism. På den borgerliga sidan tog knappast Göran Hägglund (KD) och Maud Olofsson (C) chansen som Reinfeldt gav dem. De var borta under stora delar av debatten. Utan Jan Björklund hade Alliansen förlorat på knock out. Nu stannade det vid poängförlust. Och inte ett ord om Saab. Det politiska minnet är kort. I vart fall hos Sveriges Television.
Läs mer om