n De var i Norrköping och slog knock på publiken alldeles nyligen. Här är Beat Funktions första CD, "The Plunge". Jazz kan låta på flera olika sätt. Det måste inte vara stadiga fyra slag i takten. Lyssna bara på Beat Funktions medryckande dansmusik med rötterna i Latinamerika, soul/funk och reggae. Lika perfekt för dans som spis.

Trumpetaren Karl Olandersson är den mest namnkunnige i sällskapet. Han verkar kunna passa in överallt. Här eldar han på riktigt fint. Bandets ledare är keyboardspelaren Daniel Lantz som arrat allt och dessutom skrivit allt utom två spår själv, Summertime och titelspåret The Plunge där han samarbetat med Johan Orsberg. Han står dessutom som producent till plattan. De övriga är för mig okända, men det hindrar inte att musiken håller hög klass. På två spår medverkar en kör och en stråkkvartett som överdubbats till en hel stråkoktett! Tre av spåren är liveinspelade sommaren 2009 i Uppsala.

Jag imponeras av hur tajt bandet är och med vilken attityd de spelar. Hela produktionen håller hög klass och det ska bli intressant att följa bandet i framtiden.