– Utställningen heter "1918" och handlar om tiden i Sverige och Norrköping vid första världskrigets slut, säger Per Stålebro, verksamhetsansvarig vid Löfstad slott.
– Det ska vara som ett tvärsnitt ur året 1918, händelser och teman, fortsätter han och berättar att det även blir tillbakablickar på året innan, 1917, då det var oroligheter i Norrköping med plundringar och stormningar av livsmedelsbutiker.
I utställningen finns också kopplingar till Löfstad slott, men då under de tidigare åren under första världskriget, 1914 och 1915.
Ett tema i utställningen är spanska sjukan, den värsta farsoten sedan digerdöden. Spanska sjukan, som tog många tusentals liv, drabbade unga, tidigare friska människor.
Ett annat tema är kampen för rösträtt, allmän och lika rösträtt, för både män och kvinnor.
– Arbetarrörelsen var oerhört stark vid den här tiden, säger Per Stålebro.
Som en kontrast till slottet utanför har man byggt upp en arbetarmiljö i utställningen, med ett bord dukat med en servis från 1918.
Vid den del av utställningen som handlar om Löfstad slott berättar Per Stålebro att vid den här tiden var överklassen och adeln generellt högerpolitiskt orienterade och tyskvänliga.
– Tyskvänlighet var det mycket stor skillnad på under första och andra världskriget. Man såg kejsaren i Tyskland som en slags gammal riddare som skulle stå emot den degenererade kulturen som kom från öst, särskilt efter bolsjevikernas maktövertagande.
I ägaren till Löfstad slott Emilie Pipers boksamling finns flera titlar av den tyskvänlige upptäcktsresanden Sven Hedin, som senare stödde Nazityskland, och ett brev från 1915 från krigssjuksköterskan Elsa Brändström, Sibiriens ängel, till Emilie Piper, där hon beskriver ryssarna som galna.
1918 kom den första Tarzanfilmen, "Tarzan of the Apes" och Charlie Chaplins "På axel gevär". I Norrköping fanns Arbisteatern och en fast cirkusbyggnad.
På Löfstad slott hade man dans under delar av världskriget, men när det drog till sig arbetare från stan, något som slutade i superi och slagsmål, lades dansen ned.
I utställningen får man också stifta bekantskap med en krigsfotograf från Norrköping, Gustav Rydén, och se den tidigaste flygfilmen över Norrköping.
Det är också hundra år sedan Getåolyckan, den värsta tågolyckan i Sverige, där minst 42 personer dog. Ett jordskred orsakade att banvallen försvann.