Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Mästerkock med hårda nypor vässar krogryktet

Edward Adams restaurang i Norrköping gick dåligt och han lyckades inte locka det klientel han var ute efter. Till slut fanns det bara en utväg: att kontakta Sveriges tuffaste tvkock Alexander Nilsson.

Nu är det nya tider på Spisen, igår åkte spelautomaterna ut och restaurangen nylanserades under sitt nya namn och med en helt ny meny.

Nu är det nya tider på Spisen, igår åkte spelautomaterna ut och restaurangen nylanserades under sitt nya namn och med en helt ny meny.

Foto: Kjellberg Anita

NORRKÖPING2010-04-17 03:00
I ett och ett halvt år slet Edward Adam med Olai Puben, men affärerna gick bara sämre och sämre. Restaurangens rykte visade sig vara ett helt annat än vad han väntat sig när han köpte den och när personalen slutade tvingades han själv kliva in i köket.- Jag hade inget annat val än att försöka själv, men det blev mindre och mindre kunder, förklarar han.- Det knäckte mig, tillslut tänkte jag att nej nu måste vi göra något, vi behöver professionell hjälp.Hjälpen kom i form av ett inspelningsteam från tv.Förfärlig mat
- Den mat jag fick när jag kom hit första gången var förfärlig, det var riktigt uselt, säger tvkocken Alexander Nilsson som varit på plats hela veckan för att spela in programmet Kniven mot strupen.- Det var inte konstigt att kunderna uteblev.Nilsson turnerar land och rike runt för att hjälpa misslyckade restaurangägare i sitt program och han var inte sen med att vidta åtgärder.- Om någon vill förbättra sig är det kul att komma in och påpeka saker. Att peka med hela armen, säger den rättframme kocken med ett leende.- Det finns väldigt många restauranger som serverar samma typ av skitmat, det är dödande för mig att åka runt och äta den.Nu har nya kockar testats ut, menyn förändrats och inte minst, restaurangens namn har ändrats. Numera heter den Spisen.Sprida ett nytt rykte
Edward Adam kommer från Linköping och tog över restaurangen helt ovetande om dess rykte som vattenhål.- Jag har aldrig jobbat med den typen av restaurang och vill inte göra det. Vi behövde byta namn, annars går det inte.I Alexander Nilssons nya plan för Spisen ingår emellertid så väldigt mycket mer än bara ett namnbyte. Ett nytt rykte måste byggas från grunden.- Det passerar folk hela tiden, men ingen går in. För att kunna sprida ett nytt rykte måste man hålla en jämn nivå, framhåller han.Sedan i måndags har inspelningsteamet jobbat med att spela in avsnittet som ingår i Kniven mot strupens andra säsong med sändningsstart i slutet av maj. Det har varit tufft för Edward Adam som ändå verkar uppskatta sin medverkan i programmet. Detta trots att Alexander Nilsson knappast är en man som skräder orden när han tycker något är dåligt.- De första två dagarna var jobbiga. Det var jättejobbigt att bli utskälld, jag skämdes och min fru började gråta, avslöjar Edward.Jobbig och snäll
- Jag är en pain in the ass i två dagar sedan börjar utmaningen att bygga upp allt igen, på så sätt slutar det alltid lyckligt, framhåller stjärnkocken med ett skevt leende och beskriver sin insats som en form av coaching.Med den hjälpande handen hoppas nu restaurangägaren att han ska få ordning på sitt ställe igen.- Det här var sista utvägen, vi måste tro på oss själva och programmet. Alexander har gjort ett bra jobb, det var värt att bli utskälld för det här, säger han.Under fredagskvällen var det nypremiär för Spisen. Senare i vår kommer vi kunna se hur förändringen gått till i teveprogrammet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!