Mitt i lunchrusningen, mitt i Industrilandskapet, vid Flygeln, samlades Norrköpingsbor och musiker från Marieborgs nya musiklinje för att vara med om att skapa Norrköping City Symphony av ljud från staden.
En happening som också dokumenterades, filmades, för att bli en del av Music Tech Fest i Stockholm. Filmen ska visas där i slutet av veckan och senare i Norrköpings kommuns kanaler.
Innovatören, musikproducenten och tonsättaren Håkan Lidbo, Stockholm, hade fått uppdraget att genomföra det tjugo minuter långa eventet.
– Norrköping är en del av Unesco kreativa städer 2018, och har någon typ av samarbete med en festival som pågår i Stockholm just nu, som heter Music Tech Fest, som jag också är lite inblandad i, säger Håkan Lidbo.
Idén var att göra om staden till ett musikinstrument, att ljudsätta ett helt kvarter i Industrilandskapet.
– Jag har gjort till rutin att göra grejer som jag inte vet hur man gör. Jag försöker göra det i alla fall. Jag har gjort jättemycket musik, och släppt över 300 skivor. Jag blev till slut trött på mig själv och försöker göra saker som är svåra, att få det att funka tekniskt och kompositionsmässigt, säger Håkan Lidbo.
Gömda högtalare i Industrilandskapet, Rådhusklockorna, Norrköpingsbor som gick runt med små högtalare och radioapparater, P4 som sände direkt, och ljudslingor som Lidbo komponerat, som musikerna skulle härma, ingick i den här händelsen på onsdagen.
I tjugo minuter var kvarteren i Industrilandskapet en Norrköpingssymfoni, en ögonblickshändelse, där och då.
Många kom för att vara med. En av dem var Ingrid Schlyter.
– Än så länge vet jag bara att jag ska hålla i en högtalare, sa hon.
Mycket klarare än så blev det inte för många av deltagarna, men de tyckte att det var kul att vara med.
– Kultur är kul, var en kommentar, medan någon annan bara tyckte det var konstigt.
– Det var fett roligt, sa en tredje.
Inbjuden att vara en del av Norrköpingsljuden var också kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).
– Jag tror att i kombination med alla andra ljud ska jag låta på något sätt, som en del av en alldeles speciell symfoni, sa Lars Stjernkvist som strax efter fick en räfflad trägroda att spela på.
– Jag tycker att det var en så himmelens rolig idé, sa Lars Stjernkvist om symfonin.
– Vi är en musikstad. Det här är ett sätt att manifesta att vi är en del av Unescos nätverk.