Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

WildFlower spelar in platta i Tallinn

NORRKÖPING
WildFlowers drivkraft är stunderna på scenen - när allt klaffar.
- Då får man en enorm kick, säger Jonas Lindström, bandets sångare.
Snart bryter Norrköpingskvartetten vardagslunken - och åker tillEstland för att spela in en skiva. Sedan hoppas de på många spelningar.

För WildFlower är musik ett sätt att nå bortom vardagens gråtråkighet och att gå emot förväntningar på hur livet ska levas när man är runt trettio. Mycket inspiration kommer från 70-talet, men deras svängrock är ändå anno 2003. Från vänster:  Rickard Hamrén-Larsson, Jonas Lindström, Tomas Ehlert och Bo Åkesson.
FOTO: ANITA KJELLBERG

För WildFlower är musik ett sätt att nå bortom vardagens gråtråkighet och att gå emot förväntningar på hur livet ska levas när man är runt trettio. Mycket inspiration kommer från 70-talet, men deras svängrock är ändå anno 2003. Från vänster: Rickard Hamrén-Larsson, Jonas Lindström, Tomas Ehlert och Bo Åkesson. FOTO: ANITA KJELLBERG

Foto:

Kultur och Nöje2003-05-05 00:00
Vi träffar WildFlower på Händelö, där Bråvikens glittrande vattenspegel möter pappersindustrins betong och rykande skorstenar.
På ett sätt är den här geografiska platsen talande för bandet. Inte enbart för att två av medlemmarna skiftarbetar, varav en på Händelö (så det blir näst intill hopplöst svårt att hitta reptider som passar alla), utan även för att bandet hyllar det vilda och fria.
Därav bandnamnet WildFlower, förstås. Det understryker oviljan att inrätta sig bland prydliga tagetes och penséer i radhusrabatterna.
- Det är inte så att jag vill göra revolt, det är jag för gammal för. Men det vanliga Svenssonlivet tilltalar mig inte och musiken går rakt emot det, säger bandets basist Tomas Ehlert.
Sångaren Jonas Lindström, gitarristen Bo Åkesson, basisten Tomas Ehlert och trummisen Rickard Hamrén-Larsson bär utsvängda brallor, mörka solbrillor av pilotmodell och broderade tunikor. Jo visst, de älskar 70-talets musik.

<b>Svängig rock</b>
- Jag har alltid gillat band som Black Sabbath, Deep Puple och Led Zeppelin. De är bra liveband som kan ha tiominuters gitarrorgier på scen, säger Jonas Lindström.
- Men vi försöker inte plagiera någon gammal musikstil, utan spelar svängig rock i nutida tappning, säger Tomas.
Det är Jonas Lindström som skrivit låtarnas texter. De berättar ibland om personer i hans närhet och deras öden, men också om människan i allmänhet.
- De handlar ofta om den eviga längtan om den sanna kärleken som så ofta sätts på spel, ibland av det hårda samhället, där vi måste fungera i det stora ekorrhjulet för att allt ska klaffa, men som ibland blir för mycket för oss människor.

<b>Inspelning i Estland</b>
I början av året blev WildFlower "personmässigt och spelmässigt fulländat", som kvartetten uttrycker saken. Sedan dess har de repat seriöst, till en början i Jonas fem kvadratmeter-trånga portastudio och numera i en replokal som hyrs av TBV.
Redan i januari blev det klart att bandet åker till Tallinn den 21 maj för att spela in en skiva.
- Det har vi sett fram emot länge, men det blir nog tuffa 12-timmarspass när vi väl är där, säger Jonas.
Det var tack vare Internet som de upptäckte Matrix studio i Tallinn. Fördelen med den är att den är billigare att hyra än de flesta studior i Sverige, och estniska band de haft kontakt med bedyrar att studion håller hög klass.
- Men det handlar inte bara om pengar. Vi tror att det kan vara bra att komma iväg och enbart koncentrera oss på att spela in, säger Rickard.
- Skulle vi göra det i Norrköping hade alla studioproffs i vänkretsen säkert lagt sig i, och då tar det tid, säger Tomas. Och så är det så mycket annat som distraherar en när man är hemma.

<b>Vill bli bra live</b>
När demoskivan är klar ska den skickas iväg till skivbolag, festivaler, konsertarrangörer och klubbar.
För bandet vill ha många, många spelningar framöver. Målet är att bli ett riktigt bra liveband, för enligt Jonas Lindström är stunderna på scenen musikens starkaste drivkraft.
- Att få se ett bra liveband är mer en bara musik, det är en wow-upplevelse både för lyssnaren och för oss som spelar. När allt klaffar får man en enorm kick, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!