Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

West Side Story på De Geergymnasiet

NORRKÖPING
Främlingsfientlighet har dykt upp på De Geergymnasiet - i form av musikalen West Side Story.
- Tyvärr är det inte bara musikalen som överlevt i 45 år, utan även den främlingsfientlighet som den handlar om, säger läraren Johan Wahlqvist, som regisserar det här elevarbetet för avgångsklasserna vid de estetiska programmen på De Geergymnasiet.

Just nu tränar De Geergymnasiets avgångselever i estetprogrammet på West Side Story, som ingår i deras kursavslutning och som har premiär den 6 april.
FOTO: ANITA KJELLBERG

Just nu tränar De Geergymnasiets avgångselever i estetprogrammet på West Side Story, som ingår i deras kursavslutning och som har premiär den 6 april. FOTO: ANITA KJELLBERG

Foto:

Kultur och Nöje2003-03-19 00:00
För sjunde året i rad spelar De Geergymnasiets avgångselever upp ett sceniskt musikprojekt, den här gången i form av West Side Story.
Tidigare har man bland annat spelat Trollkarlen från Oz, Tolvskillingsoperan och Spelman på taket.

<b>Första gången</b>
- Det här är första gången vi framför West Side Story och totalt är det cirka 45 elever på scenen och lika många bredvid scenen som arbetar med ljud och ljus, bild och design, mode och mycket annat, berättar producenten och läraren Jan Mårtensson.
Häromdagen var vi och tittade på en repetition och det kändes nästan som att komma in på Manhattan i New York via den spännande dekoren på aulans scen på De Geergymnasiet.

<b>Teaterhjälp</b>
- Det är scenografigruppen som fixat dekoren, berättar Lena Tholin som är lärare på deltid på De Geergymnasiet och deltid på Östgötateatern.
- Teatern har stöttat oss när vi vill ha hjälp, så det samarbetet fungerar bra, säger Lena Tholin som ju själv är en länk mellan teatern och skolan.

<b>15-mannaorkester</b>
I föreställningen ingår även en 15-mannaorkester, med Henrik Bergion som kapellmästare och som övar för fullt just nu på alla musikinslagen. Så pass att de inte hann vara med vid repetitionen i aulan när vi var där, utan repade själva på ett annat ställe. Det fick räcka med bandspelare till repetitionen...
Sånginstuderingen har Birgitta Spetz och Bertil Werthén ansvarat för medan Ann-Christin Eklund gjort koreografin.

<b>Fjolårselev med</b>
Huvudrollsinnehavarna är utsedda. Rollen som Maria delas av Isabel Bödker Pedersen och Amelie Aldenheim medan Tony spelas av Marcus Josephsson, som dock inte är elev på De Geer.
- Inte i år, eftersom han gick ut skolan i fjol, säger Jan Mårtensson. Men eftersom vi insåg att vi inte hade någon Tony i år, kallade vi in Marcus och han ställde upp även i årets kursavslutning.
Fem föreställningar för allmänheten blir det samt ett antal skolföreställningar med premiär söndagen den 6 april.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!