Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Underbara höstgrytor

Många säger att det bästa med hösten är alla färger. Jag säger att de har fel. Det är de underbart doftande, värmande grytorna som är det bästa med hösten.

Foto: Fotograf saknas!

Kultur och Nöje2008-11-25 03:00
Jag ser genast framför mig hur vi sitter samlade runt ett stort matbord, vännerna och jag. Vi höjer våra glas och skålar för varandra, för framtiden och för den underbara maten. Problemet är bara att jag ännu inte lagat någon av alla dessa underbara grytor som finns i boken. Men om jag skulle göra det så skulle jag först och främst välja lammgrytan som sägs mätta minst tio personer. Inga märkvärdiga ingredienser och ett recept som till och med jag kan förstå. Det värsta med att läsa kokböcker är att det genast börjar knorra i magen, det spelar ingen roll om man just har avslutat en måltid, ögat vill ha mer. Ett annat recept som lockar är "Räkor i trängsel" om rätten bara smakar hälften så gott som det låter är jag nöjd. På bara 15 minuter har man lagat fyra portioner av den heta rätten. För visst låter det gott med curry, chili, hummer fond och räkor, för att bara nämna några av ingredienserna. 101 recept uppdelade i kategorierna fisk & skaldjur, fågel, gris, lamm, nöt, vilt, kändisar, andra grytor och tillbehör. Kändisar lockar såklart och jag tar mig en titt. Det visar sig vara populära klassiker i grytornas värld, stroganoff, kalops, paella, gulasch. Andra grytor är de som inte låter sig etiketteras, som "Frissans supersnabba". Falukorv är huvudingrediens, nja falukorv hör inte till mina favoriter så den får nog vänta ett tag. Fotografens strandgryta däremot smakar jag gärna så snart som möjligt. Här samsas kryddstarka korvar med havets läckerheter. Alla dessa grytor gör inte väsen av sig att vara en överstylad designkokbok utan här har författarna på ett enkelt men inbjudande sett presenterat rätterna på ett mer rakt-på-sak-sätt. Det gillar jag. Nu återstår bara det knepiga - att komma till skott och laga maten.
Alla dessa härliga grytor Anna Ekström & Martin Löf Ica bokförlag
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!