Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kokbok för turister

"Traditionsfundamentalist" kallar sig Christer Lingström, krögare på det två-stjärniga Edsbacka krog. Han har sammansatt en bok med klassiska recept bundna till våra mest kända, svenska traditioner.

Kultur och Nöje2008-09-01 03:00
Tillsammans med en kort beskrivning av traditionen i fråga, finns bland annat recept på köttbullar, inlagd sill och smulpaj med rabarber. Samma recept som återfinns i allas vårt tummade och kladdiga exemplar av "Vår kokbok", med andra ord. Bruno Ehrs har kompletterat recepten med bilder på det stereotypa vykorts-Sverige - röda stugor, betande kor och dalahästar. Jag har svårt att förstå syftet med denna oinspirerade och fantasilösa kokbok, tills jag läser att den är översatt till engelska och tyska. Den ska förstås säljas till turister! Och som souvenir går den säkert hem. Själv hade jag hellre läst en bok och om de mer okända, lokala traditioner och recept som lär finnas över hela Sverige. Men en sådan bok hade ju krävt en massa arbete.

EN NY BOK

Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträtter

Christer Lingström, Lennart Häger och Bruno Ehrs

Forma Books

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!