Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Inget originellt med Paolos recept

Mina gästers mat, Grillmenyer från Skinnarviksberget Paolo Roberto Bonnier fakta

Foto:

Kultur och Nöje2009-06-16 03:00
n Paolo Roberto följer upp sina fastrars mat med grillmenyer som han gärna bjuder gästerna på.I den brokiga gästskaran finns filmskaparen Staffan Hildebrand, biskop Arborelius, boxningstränaren Leffe Carlsson och Amarone-vinproducenten som "golvade en gammal champ".Texterna om gästerna är välskrivna hyllningar med mycket värme och hjärta. Om de verkligen hör hemma i en kokbok kan man ha olika åsikter om.Ena stunden upplever jag det en aning internt och privat - och nästa stund personligt och trevligt, skrivet med viss självdistans. Nog tycker jag ändå att mat och umgänge hör ihop. Vill man bara ha torra recept så finns alltid Rutiga kokboken.Paolo Roberto skriver också litet roligt i recepten när han använder boxartermer och rankar rödlöken på andraplats, men utser viktlöken till mästare.Vad bjuder då Paolo Roberto sina gäster på? Italienskt förstås. Fräsch och okomplicerad sommarmat.Men är det en måste-ha-kokbok? Nej, knappast.Det är inga originella rätter eller smaker för den som redan är bekant med italiensk mat. Men det är en aptitlig och personlig kokbok. Mycket även tack vare Jonas och Lottie Hallqvists läckert närgångna matbilder och många fina porträtt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!