En doftande historia
Konditori VETE-KATTENAgneta & Östen BrolinNatur och Kulturs/LTs förlag
en ny bok
När jag öppnar boken om konditori Vete-Katten gör jag det med en förväntan om dofter, frasiga tidningssidor, lyckliga väninnor, män med portfölj, små tanter och små farbröder och en och annan Östermalmskärring. För det är sånt som ryms på Vete-Katten i Stockholm.
Min mage gör krumbukter när jag låter ögonen vila på bilderna i boken där chokladen väller fram, grädden spritsas, prinsesstårtorna får sina rosor och saffransbrödet som vill en god jul.
Och inte nog med det - här finns recepten på mycket av det goda.
Sedan slutet av 1920-talet har Vete-Katten funnits och under åren har konditoriet vuxit, från att vara ett bageri med konditori och en mindre butik, till att bli ett schweizeri. Ett schweizeri är ett kafé med tillstånd att servera alkohol.
Boken om Konditori Vete-Katten rymmer dess 75-åriga historia, från det att Ester Nordhammar startade konditoriet, till dagens ägare och tillika författare av boken Agneta och Östen Brolin. Här ryms också vardag och högt arbetstempo och självklart en chokladdoftande lyx.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!