Ibland överträffar parodin det den parodierar och verkligheten överträffar ibland dikten. Kul ibland men väldigt
skrämmande också.
Fiktion i all ära men ibland överträffar verkligheten dikten. Uppdrag gransknings sex avsnitt om Christer Pettersson har varit väldigt intressanta och de manipulationer av utredningen som programmet vill mena har skett är som hämtade ur en kriminalserie. Där är vi vana att möta poliser som själva förser sig av busets pengar, varnar sina kriminella kontakter för razzior och som inte drar sig för att manipulera. Det är inget vi förväntar oss ska ske i Sveriges största mordutredning Palmemordet. Den anklagade polisen slår alla anklagelser ifrån sig men jag gissar att sista ordet inte är sagt i den här saken ännu. Bra tv-journalistik är det hur som helst och jag tycker att programmet väckte många tankar. Jag hoppas att det gjort det också hos makthavare inom rättsväsendet.
Bron fick sin avslutning förra söndagen. Jag var lite rädd att det skulle sluta med att Saga hoppade från bron men i stället fick vi genom sista scenen veta att hon inte längre såg sig som polis. Och hon var på väg till Danmark. Ett slags lyckligt slut och öppet slut i ett. Gott så men jag tycker inte att vi fick de svar kring Saga som jag hoppades på. Mer ett "jaha" för min del än ett "jahaa".
Om det är fler som saknat Christina Hendricks sen "Mad Men" (hon spelade sekreteraren Joan) tog slut så har hon en huvudroll i nya Good Girls som hade premiär i USA i veckan. Det är en serie om två fattiga tjejer som bestämmer sig för att råna en matvarubutik men får mer på halsen än de föreställt sig. Någon svensk premiär är inte annonserad men med så många amerikanska strömningstjänster tillgängliga numera är det nog bara en tidsfråga.
Fox började i måndags sända "The Orville". Det är Seth McFarlanes Star Trek-spoof som av många anses vara mer Star Trek än Star Trek Discovery. Jag gillar båda serierna och uppskattar framför allt The Orvilles humoristiska underton. Här är det konstiga aliens och knasiga uppdrag. I mitten ett par som varit gifta och som nu ska hålla sams på kommandobryggan.
I går onsdag släppte Netflix säsong fem av "The Americans". I USA kommer den sjätte och sista säsongen i slutet på mars. Vill man komma ikapp har man alltså en månad på sig.
The Americans är en av mina favoritserier. Jag gillar skådespelarna (Keri Russell och Matthew Rhys är superbra precis som Holly Taylor som spelar dottern Paige ) och jag gillar att serien utspelar sig på 80-talet under det kalla kriget. Jag gillar att det gifta paret är lika vassa spioner för Sovjet och lika hårdhudade agenter bägge två.
På söndag drar SVT i gång en fjärde säsong av "Gift vid första ögonkastet". Jag hoppas att de bytt nån av experterna så att matchningarna blir bättre. Inte ett enda av de svenska paren har hållit ihop nån längre stund när kamerorna slocknat.
Långköraren "Vem vet mest" har fått ny programledare. Johan Wester har tagit över efter Richard Olsson. Har man en tråkig stund kan jag rekommendera att söka på Vem vet mest parodi på Youtube. En del är så fånigt ihopklippt så det blir roligt.