"The last fish" – eller "Den sista fisken" på svenska – är arbetstiteln på en ny cirkusföreställning som är tänkt visas upp på Stora teatern i Norrköping nästa höst.
Det är ett samarebete mellan Östgötateatern och Norrköpings Symfoniorkester.
Det blir musik och akrobatik i en härlig blandning.
I ett nummer lyfts till exempel violinisten Tanja Kaitaniemi upp i luften av akrobater samtidigt som hon spelar på sin viol.
I ett annat bjuder slagverkaren Martin Orraryd på en annorlunda trumuppvisning där han slår på trummor som svingas genom luften samtidigt som cirkusartisten Esmerelda Nikolajeff far fram och tillbaka ovanför hans huvud och utför olika akrobatiska trick.
Men det kommer inte bara vara cirkusartister och musiker på scenen. Där kommer också finnas en industrirobot. Istället för att lyfta bilar kommer den nu att lyfta människor och ha en central roll i föreställningen.
– Det är otroligt mäktigt med roboten och den kraften den kan generera, säger Mattias Lindström, som är en av cirkusartisterna som är med i föreställningen.
Det var också han som kom på idén med att ha med en robot på scenen. Han fick den för några år sedan när han såg ett klipp på en robot på Legoland som körde runt folk och gjorde olika saker.
– Jag tänkte att den roboten borde man kunna programmera att göra exakt samma sak som en språngbräda gör, nämligen att skicka upp en människa flera meter i luften och roboten kan så klart göra det mycket mer exakt. Sedan började jag spåna på vad man mer kan göra med en robot. Det finns ju så mycket.
Under hösten har han med stöd av tekniker från Linköpings Universitet lyckats programmera en industrirobot som nu används i föreställningen.
Under ett par veckor har nu ensemblen tränat tillsammans och börjat arbeta med den kommande produktionen.
Magali Bancel har varit med och tagit fram konceptet och är en av de som prövat på att jobba med roboten.
– Det känns lite läskigt, men det är verkligen någon man kan lita på för den kommer göra exakt samma sak varje gång. Jag vet exakt hur den kommer att röra sig och med vilken hastighet. På så sätt kan man lita mer på den än på en människa. Vi provar vad den kan göra med oss. Just nu sitter det fast en stol på den, men vi har även en plattform och en stege till exempel, säger hon.