Ett badrum. Det intimaste av alla rum. Man låser och är i fred. Det är ett vanligt rum – men en ovanlig scenografi – som har byggts på Teatervinden på Stora Teatern i Norrköping.

I badkaret sitter skådespelarna Jenny Möller Jensen och Ellen Norlund i gula kroppsstrumpor. De spelar kompisar som är så tajta att de själva undrar om de inte är samma person?

Teaterföreställningen Vi är nära vänder sig till mellanstadiebarn. Den handlar om vänskap, närhet och vädrar djupa tankar om meningen med livet.

Artikelbild

| "Det är spännande att experimentera och kanske är det bra att fokusera på den lilla världen, att ett lyckligt liv inte är det som slutar med en chefspost och en hög lön, utan ett liv där man har tid för sina vänner och att umgås med sina barn" säger regissören Freja Hallberg.

– Vi vill upphöja mjuka värden som vi upplever är väldigt nedvärderade idag. Både barn och vuxna uppmuntras att vara bäst, ta sig fram, satsa på en karriär och tjäna mycket pengar. Istället för att man talar om värdet av vänskap, att bejaka känslor och att ta hand om varandra, säger regissören Freja Hallberg.

Läs hela artikeln i papperstidningen.