DE SJU FARORNAS VÄG

Roland Arwidsson

Idus förlag

Häng med professorsgänget på äventyr! Lillen, Robban och hunden Pucken följer med professorn till en okänd by där en sällsynt snäcka blir början på ett hisnande äventyr. Professorn ska leta efter snäckor av denna alldeles speciella sort.

Alltihop börjar en kväll när barnen tycker att dom hör ett rop på hjälp då dom lyssnar till havets brus i snäckan. Pucken smiter iväg in i skogen med snäckan. Lillen och Robban följer efter. De träffar två andra barn som berättar om den glömda dalens öde. De fyra barnen beslutar sig för att lösa dalens förbannelse.

För att göra det måste de färdas de sju farornas väg för att komma till godhetens hav. Under färden får dom hjälp av konstiga figurer och löser en hel del svåra situationer. Ibland vet barnen inte vad som är faror eller vad som beror på dem själva.

Författaren Roland Arwidsson är verksam i Söderköping och har, förutom sitt författarskap, i mer än trettio år arbetat med natur och naturvård. Han har drivit miljöprojekt och lärorika verksamheter för barn i naturen och fått flera utmärkelser för sitt miljöengagemang. Sedan början av 2000 – talet har han varit författare och idégivare på heltid.

Med kunskap, inlevelse och fina illustrationer delar Roland med sig av den värld han byggt upp kring karaktärerna i professorns värld, där endast fantasin sätter gränser för vad som kan hända. Detta är en bok att älska för barn mellan nio och tolv år.